Afbeelding
Aangeleverd

Bach2Ways in Bovenkerk

Algemeen

KAMPEN - In een serie concerten onder de titel 'Bach2Ways' voeren sopraan Johannette Zomer, hoboïst Bart Schneemann en het Tulipa Consort werken van Bach uit, maar ook muziek van een nieuwe generatie componisten die gevraagd zijn om hun hedendaagse kijk op Bach te geven. Op donderdagavond 21 september zijn ze te beluisteren in de Bovenkerk.

Naast een selectie uit de mooiste aria’s van Bach voor sopraan en hobo klinkt er nieuw werk van jonge hedendaagse componisten. Er ontstaan zo twee wegen om naar zijn muziek te kijken: vanuit de historische uitvoeringspraktijk en door een nieuwe generatie componisten. Met gebruik van hetzelfde instrumentarium, historische instrumenten, maken Mathilde Wantenaar, Mayke Nas (componist des Vaderlands) en Reza Namavar een nieuwe interpretatie van de muziek van Bach. Zij schreven nieuwe werken die er zonder Bach niet zouden zijn geweest.

Het concert begint om 20.15 uur. Meer informatie en kaartverkoop via www.johannettezomer.com.

Bart Schneemann is hoboïst, dirigent, docent en zakelijk leider bij het Nederlands Blazersensemble. Hij was geruime tijd eerste hoboïst bij het Radio Filharmonisch Orkest en het Rotterdam Philharmonisch Orkest.

Johannette Zomer heeft een repertoire dat alles tussen middeleeuwse en contemporaine muziek beslaat, inclusief opera. Ze werkte met barokspecialisten als Ton Koopman, Philippe Herreweghe, Frans Brüggen en Gustav Leonhardt maar ook met dirigenten als Kent Nagano, Ivan Fisher en Valerie Gergiev. In 2013 richtte ze haar eigen ensemble op, het Tulipa Consort.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.