Afbeelding
wecycle.nl

Basisschool De Regenboog start schooljaar ‘groen’

· leestijd 1 minuut Algemeen

WILSUM - Basisschool De Regenboog uit Wilsum trapt het schooljaar ‘groen’ af met een duurzame inzamelactie. De leerlingen zamelen van september tot en met half november kleine elektrische apparaten in voor het goede doel. Goed voor het milieu: want dit e-waste kan heel goed worden gerecycled.

De actie wordt georganiseerd door Wecycle, een organisatie die inzameling en recycling van afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen organiseert.

Tijdens de actieperiode worden de leerlingen en hun ouders aangemoedigd om zoveel mogelijk (oude) kleine elektrische apparaten in te leveren. Wecycle haalt deze apparaten op en zorgt ervoor dat ze op een duurzame manier worden gerecycled. Volgens Wecycle wordt al het ingezamelde e-waste voor 97 procent nuttig toegepast, waardoor kostbare grondstoffen een tweede leven kunnen krijgen.

De inzamelactie heeft een educatief karakter: de leerlingen krijgen aanvullend lesmateriaal in de vorm van een schoolkrant over het nut van recycling en het hergebruik van materialen.

209 basisscholen verspreid over heel Nederland doen mee. De deelnemende scholen ontvangen een actiepakket met 30 bouwplaten (voor een pennenbak) en hebben zelf ook profijt van de inzamelactie: als ze 75 kleine apparaten inzamelen, krijgen ze een beloning in de vorm van een boekenpakket of een digitale camera voor de klas en een Wecycle Recycle Certificaat voor de school. Als kers op de taart doneert Wecycle voor elke deelnemende school een verjaardagspakket aan stichting Jarige Job. Deze stichting zorgt ervoor dat ook kinderen uit minder bedeelde gezinnen hun verjaardag kunnen vieren met cadeautjes en traktaties.

Belangrijke doelgroep
Wecycle organiseert al jaren inzamelacties op basisscholen en met succes. “Scholen zijn voor ons een belangrijke doelgroep”, vertelt Jan Vlak, directeur van Wecycle. Jong geleerd is oud gedaan, daarom vinden we het van belang om kinderen al jong iets te leren over het nut van afvalscheiding en van recycling.” De Wecycle inzamelactie loopt van 4 september tot en met 17 november.

Over Wecycle
Wecycle is een stichting zonder winstoogmerk die in Nederland de inzameling en recycling van e-waste regelt. Materialen uit afgedankte elektrische apparaten en energiezuinige lampen krijgen daardoor een nieuw leven. Hiervoor werkt de stichting samen met 317 gemeenten, 8.500 winkels, 1.000 installatiebedrijven, 70 kringloopbedrijven, 170 kinderboerderijen, 2.000 scholen en heel veel consumenten. In de Wecycle Service Centers worden circulaire en sociale economie verbonden. Door apparaten te sorteren en demonteren, wordt mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt perspectief op een reguliere baan geboden.