Afbeelding

Berry Selles brengt met Her Majesty een ode aan inspiratiebronnen

· leestijd 1 minuut Cultuur

KAMPEN - Gitarist en muziekdocent Berry Selles werd door oud-studenten van hem benaderd om een plaat met hen te maken: één die het geluid van zijn inspiratiebronnen door de jaren heen vat. Selles liep daar warm voor. Ook omdat die oud-studenten de jongens van Her Majesty waren. Het resultaat, ‘Old Shep’, valt 16 september te beluisteren in de Stadsgehoorzaal. Daar presenteren Selles en Her Majesty het album, aangevuld met andere Ierse- en Tex-Mex pareltjes.

Bertolf Lentink (multi-instrumentalist) en Bauke Bakker (drums/percussie) kwamen op dat idee in het jaar voor Selles’ zeventigste verjaardag. Ze legden het aan hem voor toen hij bij een optreden van zijn pupillen kwam kijken. Selles zag het zitten. Het resulteerde in een dozijn niet eerder door Selles opgenomen nummers. Dirk Schreuders (bassist) en Gert Jan van der Weerd (toetsen) completeerden de band, aangevuld met oude bekenden uit zijn verleden, zoals accordeonist Kok de Koning en Rens van der Zalm (multi-instrumentalist bij Frank Boeijen, Bram Vermeulen en Youp van ’t Hek).

Opnameproces
De plaat werd opgenomen in Salon 1891 – de foyer op de eerste verdieping van de Stadsgehoorzaal. Deze ruimte heeft de juiste akoestiek voor de totstandkoming van een dergelijke opname. In een periode van een week werden daar de liedjes vastgelegd. Niet alles ging vanzelf: Selles’ vingertoppen bleken gevoelig en sneller pijnlijk na een periode van gezondheidsproblemen en de daarop volgende behandelingen. Producer Sietse Damen (The Kik, Douwe Bob) creëerde desondanks een klimaat waarbinnen het beste uit de deelnemende muzikanten werd gehaald.

Hond
De titel ‘Old Shep’ refereert aan een liedje van Red Foley en Arthur Williams uit 1933 dat Selles erg aanspreekt. Daarin krijgt een baasje van de arts te horen dat zijn hond niet meer te redden is. Uit respect voor het dier verlost het baasje hem uit zijn lijden. De huidige hond van Berry Selles heet Shep en is vernoemd naar dat liedje.

Kaarten voor deze voorstelling zijn te krijgen via www.stadsgehoorzaalkampen.nl. Lees ook het artikel dat eerder in De Brug verscheen: Voormalig leerlingen zetten 'de Godfather van de Kamper folk' in de spotlights.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.