Afbeelding
Paul Abspoel

Nieuwe christelijke roman van Nederlandse bodem

· leestijd 1 minuut Cultuur

Afgelopen vrijdag werd de nieuwe roman van Henrieke Grandia gepresenteerd bij boekhandel de Rank in Kampen.

Terwijl het buiten flink regende was het binnen gezellig bij boekhandel de Rank. Henrieke Grandia uit IJsselmuiden overhandigde het eerste exemplaar van haar kersverse roman Retour Afzender aan haar vader, die eveneens diverse titels op zijn naam heeft staan. ‘Schrijven zit me in het bloed’ zo vertelde Henrieke. ‘Het is me als het ware met de paplepel in gegoten en daarom geef ik het eerste exemplaar graag aan mijn vader.’ Ook haar tante, Marianne Grandia, van wiens hand al heel wat boeken verschenen, kwam aan het woord.
De uitgever van Ark Media las enkele hoofdstukken voor uit het boek waarbij je in de winkel een speld kon horen vallen.
De eerste reacties op het boek zijn inmiddels binnen via diverse boekhandelaren en variëren van ‘je lees het in één adem uit’ tot ‘heftig en toch alledaags. Passend in onze cultuur van twijfelaars en zoekers’.

In haar roman gaat Grandia in op de vragen waar veel mensen- al dan niet gelovig- mee rond lopen. Vragen over het leven en over God. Ze heeft ze verweven in een verhaal wat gaat over een predikant en zijn vrouw. Samen proberen ze om te gaan met alle verwachtingen die aan hen gesteld worden en waarin zij elkaar steeds meer kwijtraken. De vrouw van de predikant schrijft daarbij openhartige brieven aan God waarin de worsteling voelbaar en herkenbaar is.

Henrieke Grandia, die werkzaam is als pastoraal werker in de PKN in Genemuiden vertelt dat ze in de praktijk vaak mensen ziet worstelen met vergelijkbare dingen. Overvolle agenda’s en (te) weinig tijd voor elkaar en de confrontatie met het lijden in hun leven. ‘Het is mijn wens dat mensen in dit boek herkenning vinden en zich aangemoedigd voelen om vragen te stellen aan God en aan elkaar.’

De roman Retour Afzender is een gebonden uitgave met stofomslag die 215 pagina’s telt. Verkrijgbaar bij de boekhandel. (ISBN: 9789033801440)

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.