Afbeelding
Aangeleverd

Mensen & Taal: het verhaal achter Kamper migranten en laaggeletterden

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - Mensen & Taal is de titel van het boekje dat Margreet Reuvekamp onlangs schreef over de mens achter de migrant, de laaggeletterde en de taalcoach. De mensen die zij portretteerde wonen allemaal in Kampen en IJsselmuiden.

Met het boekje wil Margreet Reuvekamp stadsgenoten, Kamper bedrijven en instanties motiveren om mensen die de Nederlandse taal niet goed spreken te helpen contact te leggen met het Taalpunt in Kampen. “Een kleine moeite en het helpt mensen zoveel verder in ontwikkeling en zelfvertrouwen” vertelt Reuvekamp. Bij het Taalpunt in Kampen krijgen migranten en laaggeletterden ondersteuning bij het leren van de Nederlandse taal. Wethouder Marieke Spijkerman nam het eerste exemplaar van het boekje Mensen & Taal in ontvangst tijdens de goede dadenborrel ter afsluiting van de week van de alfabetisering.

Margreet Reuvekamp is zelf vrijwillig taalcoach en ziet mensen groeien als ze ondersteuning krijgen van een taalcoach. Het blijven spreken, lezen en luisteren van de taal is zo belangrijk. Bij het Taalpunt kan dat in een veilige ongedwongen omgeving. De drempel om naar het Taalpunt toe te gaan kan echter hoog zijn als je de taal niet spreekt of schaamte kan een rol spelen als je niet kunt lezen en schrijven. Dus ken je iemand in je omgeving, een buurvrouw, een collega of een kennis maak hem of haar dan bekend met het Taalpunt. De contactpersonen van het Taalpunt Hanneke van Vilsteren en Liesbeth de Lange zijn blij met het boekje: “Het geeft een heel duidelijk beeld van het Taalpunt vanuit zowel de deelnemer als de taalcoach. Prachtig dat we dit boekje als PR middel kunnen inzetten.” Bibliotheekdirecteur Annette Schol promootte het boekje tijdens de goede daden borrel ter afsluiting van de week van de alfabetisering.

Het Taalpunt is gevestigd in de bibliotheek in de oude Stadskazerne. Meer informatie is te vinden op www.bibliotheekkampen.nl