Afbeelding
Roy Bergsma

Expositie Roy Bergsma in voormalige Synagoge

Algemeen

KAMPEN - In de Gemeentelijke Expositieruimte Kampen wordt op 23 september om 15.00 uur een expositie geopend met werk van de Kamper striptekenaar en illustrator Roy Bergsma. Door middel van schetsen, originele strippagina's, illustraties, drukwerk, en foto's krijgt de bezoeker een indruk van het oeuvre dat Bergsma in de afgelopen 15 jaar heeft opgebouwd.

Roy Bergsma (1979) studeerde in 2002 af aan de voormalige kunstacademie in Kampen. Onder de titel 'Ons vrolijke Kampen' publiceerde hij van 2006 tot en met 2015 stripverhalen in de 'Kamper Almanak'. De satirische en absurdistische verhandelingen nemen politieke en maatschappelijke gebeurtenissen uit de regio op de hak. Hierin laat de tekenaar ook talloze 'publieke' figuren zoals burgemeesters en wethouders op carnavaleske wijze de revue passeren.

Dit jaar verscheen het boek 'Nieuw berijmde Kamper Uien', dat hij in samenwerking met schrijver Henk de Koning maakte. In deze uitgave verbeeldt Bergsma de spottende, folkloristische verhalen over de vermeende domheid van de Kampenaren in zestien kleurenprenten.

De expositie is te bekijken tot en met december op dinsdag tot en met zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 13.00 tot 17.00 uur.

Voor meer informatie: www.roybergsma.nl