Tennekes

Go-Ahead Kampen heeft geen enkele moeite met CVVO

KAMPEN – Go-Ahead Kampen heeft zaterdag het derde bekerduel tegen CVVO met 3-0 gewonnen en gaat door in de beker. Roy Visscher maakte twee doelpunten.

Go-Ahead-trainer Stephan Rahantoknam zag dat zijn ploeg een sterke eerste helft speelde. “We zijn de eerste helft uitstekend gestart en hebben het aanvallend, verdedigend en in de omschakeling goed gedaan.

Na 25 minuten stond Go-Ahead al op een 3-0 voorsprong. In de 2e minuut was het al raak. Na een individuele actie bediende Arjan Wiegers Roy Visscher. Die schoot vervolgens de bal in de korte hoek. Daarna regende het kansen. In de 14e minuut ontsnapte CVVO aan de 2-0. Leroy Knol raakte de paal. In de 20ste minuut viel de logische 2-0. Luuc Knul zette met succes de keeper onder druk. Vervolgens kon Visscher profiteren van het werk van Knul door de 2-0 binnen te schieten. Vijf minuten later kwam Go-Ahead op 3-0. Nico Veldman bekroonde een goede aanval met een doelpunt.

Na rust was het de vraag of Go-Ahead het goede spel kon voortzetten met een grote marge op zak. Een week eerder kon de Kamper eersteklasser de weelde van een 1-5 voorsprong tegen VSCO niet dragen en kwam de ploeg uit Oosterwolde in het tweede bedrijf nog terug tot 3-5. “Daar heb ik wel even de nadruk opgelegd. Het is wel prettig als de spelers daarvan leren. Nu zijn we goed doorgegaan. We hebben onze kansen gecreëerd en weinig weggegeven. We zijn alleen vergeten om onszelf te belonen. Maar we hebben de nul gehouden en een prima wedstrijd gespeeld”, aldus Rahantoknam.

Kansen waren er na rust voldoende voor Go-Ahead. Zo bracht de doelman redding op een halve omhaal van Laurens van Keulen en een inzet van Luuc Knul, raakte Roy Visscher de paal en schoot Knul van dichtbij tegen de lat.