Afbeelding
Henry Kruithof

DOS wint van OWIOS en bereikt volgende bekerronde

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – DOS Kampen moest zaterdag winnen om door te bekeren. Dat lukte. OWIOS werd met 3-2 verslagen. DOS stormde in de eerste helft over de ploeg uit Oldebroek heen en stond na ruim een half uur spelen met 3-0 voor. Net zo snel gaf het daarna twee doelpunten veel te gemakkelijk weg. Na rust kwam DOS niet meer in de problemen.

DOS stond na negen minuten al op een 2-0 voorsprong. In de 5e minuut opende Julian de Ruiter de score. Vier minuten later maakte Twan Knul er 2-0 van na balverlies bij OWIOS. Daarna werd OWIOS dreigender, maar in de 35ste minuut viel de treffer aan de andere kant. Wederom was Twan Knul de doelpuntenmaker. Vervolgens kwam OWIOS sterk terug. De ploeg kreeg drie uitgespeelde kansen. Twee daarvan werden door Hendrik Uitslag benut (35ste en 44ste minuut).

Na rust hield DOS de linies goed gesloten. De ploeg creëerde niet veel, maar gaf ook weinig weg. Kansen waren er nog voor De Ruiter en Robin Horstman.

“Er stond tegen OWIOS iets op het spel. We moesten winnen en zo hebben we de wedstrijd ook benaderd”, aldus DOS-trainer Edwin Kwakkel. “We kwamen prima uit de kleedkamer. Ik dacht na 3-0 rustig te kunnen zitten, maar dan ken ik de jongens nog niet. In de laatste tien minuten voor rust geef je bijna alles weg. Verdedigend was het niet goed en daar begonnen de jongens onderling zelf over in de rust. Ik hoefde niets te zeggen. Dat is mooi. Dat wil je als trainer, dat spelers zelf verantwoordelijkheid nemen. In de tweede helft hadden we veel minder problemen. Toen hebben we gedisciplineerd de wedstrijd uitgespeeld.”