Afbeelding

Grote belangstelling voor SamenLoop voor Hoop in Kampen

· leestijd 2 minuten Algemeen

De belangstelling voor de 24-uurswandelestafette SamenLoop voor Hoop op 22 en 23 september a.s. op Sportpark Hagenbroek in Kampen is enorm groot. Op dit moment staat de teller op maar liefst 525 deelnemers. Het aftellen is begonnen en de laatste voorbereidingen worden getroffen voor de SamenLoop. Iedereen, ook als je niet mee kunt lopen, is welkom op Sportpark Hagenbroek om de deelnemers aan te moedigen en dit prachtige initiatief in Kampen mee te beleven en mee te maken.

SamenLoop voor Hoop is een evenement voor iedereen die iets tegen kanker wil doen. Gedurende een 24-uurs wandelestafette staan we samen met Eregasten, mensen die de diagnose kanker hebben of hebben gehad, stil bij kanker én vieren we het leven. Van vrijdag 16.00 uur tot zaterdag 16.00 uur lopen deelnemers in estafettevorm over het parcours. Tijdens de loop zijn er diverse optredens, verschillende ceremonies en allerlei acties van deelnemers die op een bijzondere wijze geld hebben ingezameld voor wetenschappelijk kankeronderzoek. De openheid en eensgezindheid maken van de SamenLoop een evenement dat niemand onberoerd laat.

De SamenLoop voor Hoop wordt volledig door vrijwilligers georganiseerd. Door hun enthousiaste inzet en betrokkenheid èn door de steun van vele lokale ondernemers kunnen we in Kampen een SamenLoop voor Hoop organiseren.

Openingsceremonie
Op vrijdag 22 september om 15:45 uur start het programma en om 16:00 uur wordt de SamenLoop geopend, onder begeleiding van Tygo Kattenberg, Jac Ruiten, Sanne de Velde Harsenhorst, Geert Meijering en Jos van der Weerd. Een bijzonder mooie start van de 24 uur!

Om 21.45 uur start de kaarsenceremonie, een van de emotionele hoogtepunten. 's Avonds verlichten vele kaarsenzakken met persoonlijke boodschappen het parcours. Met een speciale ceremonie herdenken we dierbaren, steunen we elkaar en vieren we dat mensen kanker hebben overwonnen. Een adembenemend optreden van KTK, Maarten Peters en Jac Ruiten en bijzonder emotionele en persoonlijke verhalen.

Slotceremonie
Op zaterdag 23 september zal rond 15:45 uur de laatste ronde gelopen worden van dit evenement. Vervolgens verzorgen voorzitter Jos van der Weerd en Geert Meijering het slotwoord en treedt Lisanna Spaander op. Rond 16.00 uur wordt de opbrengst bekendgemaakt. Er wordt een cheque overhandigd aan de regiocoördinator van KWF kankerbestrijding.

Kinderloop en kinderactiviteiten
Zaterdagmiddag 23 september vindt de KinderLoop voor Hoop plaats. De warming-up is met Clown Ziezo en begint om 10:50 uur. De KinderLoop begint om 11:00 uur. Kinderen lopen 2 keer 24 minuten mee voor kinderen en/of dierbaren die kanker hebben of hebben gehad. Uiteraard mogen ouders met hun kinderen meelopen. Na afloop ontvangen de kinderen een diploma.

Op het terrein zijn ook diverse activiteiten voor kinderen, zoals een knutselhoek, stormbaan, springkussen en nog veel meer vermaak voor kinderen.

24-uurs vermaak
De deelnemers worden 24 uur lang vermaakt door diverse lokale artiesten die allemaal geheel belangeloos optreden. Marcel Kalter, Six of One, Schokkerkoor, Torenkoor, Different, Sanne de Velde Harsenhorst, Jac Ruiten, Maarten Peters, DJ Dennis Zwanepol, Daan & Jos, Marissa Verbeek, C.G.V. Wilhelmina, KTK, Brobando, Incredible Popkoor, Popkoor 4 You, Euphonion Singers en nog veel meer artiesten staan op het 24-uurs programma. Ook is Clown ZieZo de hele zaterdag op het terrein aanwezig om de kinderen te vermaken.

Activiteiten van de teams
Langs het parcours staan marktkraampjes waar de teams bijvoorbeeld taarten, muffins en nog veel meer spullen verkopen. De opbrengst gaat volledig naar de SamenLoop. Ook als je niet mee kunt lopen is het een mooi evenement om mee te maken en mee te beleven en KWF Kankerbestrijding te steunen.

De SamenLoop is te volgen via https://www.facebook.com/samenloopvoorhoopkampen/