Stap voor stap naar vriendschap

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Op dinsdag 10 oktober 2017 start de cursus ‘Stap voor stap naar vriendschap’. De cursus bestaat uit vier bijeenkomsten en vindt plaats aan de Korteweg van 14.00 tot 16.00 uur. Voor mensen die hun sociale contacten willen uitbreiden.

Een mens is een sociaal wezen en heeft contacten met anderen nodig voor het eigen welzijn. Mensen die beschikken over een hecht sociaal netwerk zijn over het algemeen gelukkiger. Bestaande contacten kunnen wegvallen door verhuizing, scheiding, verlies van werk of verlies van dierbaren uit je omgeving. Het is altijd van belang om een sociaal netwerk te hebben: mensen in uw naaste omgeving met wie u plezierige activiteiten kunt ondernemen en die hulp en steun willen bieden. Mensen die er voor u zijn in goede en slechte tijden. Niet iedereen gaat het leggen van contact even makkelijk af. Contact leggen vraagt moed. Tips en oefeningen kunnen helpen om stappen te zetten.

Via de cursus wil Stichting Welzijn Kampen handvatten meegeven om actief aan de slag te gaan met het aangaan en behouden van contacten. Onderwerpen die aan de orde komen: Betekenis van sociale contacten; Verschillen vormen van contact; Vaardigheden die belangrijk zijn in het opbouwen en behouden van contacten.

De organisatie vertelt: "Wilt u actief aan de slag om nieuwe contacten op te bouwen? Zoals bijvoorbeeld sociale contacten en/of vriendschappen? Of een maatje om samen activiteiten te ondernemen? Dan is deze cursus ‘Stap voor stap naar vriendschap’ misschien iets voor u.”

De bijeenkomsten worden begeleid door een sociaal werker van Stichting Welzijn in Kampen en een preventiewerker van Mindfit.

Data en tijdstip: dinsdag 10, 17, 24 en 31 oktober 2017 van 14.00 tot 16.00 uur. Locatie: Korteweg 4. Er zijn geen kosten verbonden aan deze bijeenkomsten. Opgave is nodig. Vooraf vindt een telefonisch kennismakingsgesprek plaats. Voor aanmelden en informatie: info@welzijnkampen.nl, tel 038- 4691500.