Afbeelding

Korenfestival op Seniorendag terug van weggeweest

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Na een jaar afwezigheid kunnen Kampenaren binnenkort weer genieten van het Korenfestival. Ook dit keer wordt het evenement gehouden op Seniorendag. Op vrijdag 29 september vindt het Korenfestival plaats in de Stadsgehoorzaal.

Zes Kamper Koren, te weten Het Kamper Uienkoor, Zeemanskoor De Ketelbinken, Mannenkoor Recht Deur Zee, De Kamper Koggezangers, Het Kamper Schokkerkoor en Het Torenkoor Kampen, zullen het publiek 's middags en ’s avonds weer vermaken met een individueel optreden.

Vanaf 2002 werd deze middag al georganiseerd, toen de organisatoren in mei 2015 abrupt om onduidelijke redenen stopten. In december 2015 kwamen de koren bij elkaar om de ontstane situatie te bespreken. Vanaf februari 2016 werden Stadsgehoorzaal, Stichting Welzijn en De Zonnebloem benaderd en vond er frequent overleg plaats. Toen is de suggestie gemaakt om de Seniorendag te combineren met de Dag van de Ouderen, die jaarlijks rond 1 oktober wordt gehouden. Het jaar 2017 werd het doel van de organisatie en met De Stadsgehoorzaal kwam overeenstemming over de invulling en het draaiboek.

Zowel organisatorisch als financieel werd op nul begonnen. Er is heel veel werk verzet. Mogelijke sponsoren zijn persoonlijk benaderd. Op de Tohopesate beurs werd er een match gemaakt met De Brug en Zalsman, die respectievelijk de opmaak en druk van de posters verzorgden. Ook werd daar de super-match met Stef Ekkel gescoord. Jac Ruiten is bereid gevonden om wederom als presentator te fungeren.

De middag is bedoeld voor senioren vanaf 55 jaar. Wel is besloten om dit keer een kleine bijdrage van 3 euro te vragen. Daar heb je naast een optreden van Stef Ekkel, ook een hapje en een drankje en een verrassing bij de uitgang voor! De avond is toegankelijk voor het gehele publiek en kost 5 euro.

Kaarten zijn te bestellen bij de kassa van de Stadsgehoorzaal (elke werkdag tussen 10.00 en 16.00 uur). Voor de avond is ook online bestellen mogelijk. De middagvoorstelling begint om 13:00 uur. In de pauze is er een verloting met mooie prijzen. De avond start om 19:00 uur.

Kijk voor meer informatie op www.korendagkampen.nl.

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 13 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 18 uur geleden