Afbeelding
Fred Sollie

Ab Weegenaar benoemd tot stadsorganist van Kampen (foto's)

Algemeen

(door Fred Sollie)
KAMPEN – Ab Weegenaar is vanmiddag onder grote belangstelling in de Bovenkerk door burgemeester Koelewijn benoemd tot stadsorganist van Kampen. Daarmee is Kampen de 26e plaats in ons land die deze functie heeft ingesteld.

De stadsorganist van Kampen zal optreden als ambassadeur van de orgels en de orgelmuziek. Niet alleen in Kampen maar soms ook in IJsselmuiden, Wilsum of Zalk. De stadsorganist krijgt onder meer de taak tot het verzorgen van orgelbespelingen bij officiële gelegenheden, het geven van orgelconcerten en het organiseren van een (jaarlijks) orgelevenement in de Bovenkerk, indien mogelijk met internationale contacten, zoals met de Hanzesteden.

Tal van plannen
Weegenaar heeft tal van plannen voor zijn nieuwe functie. Educatie vind hij daarbij een essentieel onderdeel. Een goed standpunt want er moeten nog heel wat hobbels overwonnen worden voordat de orgelcultuur het stigma van ontoegankelijkheid kwijt is. Niet in de laatste plaats hobbels in de orgelwereld zelf, want het oudbakken imago is niet zomaar uit de lucht komen vallen. Nu door de ontkerkelijking het traditionele draagvlak van de orgelcultuur drastisch in kracht is afgenomen, zit er niets anders op. Voor het imago van de orgelcultuur in Kampen kon deze benoeming wel eens heel positief uitpakken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.