Afbeelding
Tennekes

Speciale goal voor Julian de Ruiter

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Julian de Ruiter zorgde zaterdag voor de 2-1 namens DOS tegen IJVV. Een sleutelmoment. Deze goal zorgde voor veel emotie bij het talent van DOS Kampen. “Deze treffer is voor mijn vader”, aldus De Ruiter.

Want het was zaterdag zeven jaar geleden dat zijn vader overleed. “De bal zat er lekker in. Het is mooi dat ik mijn vader op deze manier kan eren. Deze treffer is voor hem. Hij was mijn grootste fan. Dit had hij graag willen zien. ”

De Ruiter twijfelde dit jaar over zijn toekomst. Wat moest hij doen na zijn VWO-opleiding? Een universitaire studie lag voor de hand, maar dat was lastig te combineren met voetballen bij DOS Kampen. “Ik heb voor een HBO-studie in Zwolle gekozen. Lekker dichtbij en ik vind het voetbal zo leuk. En ik heb het bij DOS zo naar mijn zin. Dit was voor mij de perfecte oplossing.” Aan een overgang naar een andere club denkt hij dan ook absoluut nog niet. “Ik ben nog maar net in het eerste. Ik moet het eerst hier laten zien. Of ik ben gegroeid? Ik merk dat ik fysiek meer kan hebben.”

Het meemaken van een derby als voetballer zorgde voor veel voldoening bij De Ruiter. “Dit is genieten. Deze derby leeft echt. Het is een wedstrijd op zich. Het ging gelijk op, maar wij maken het beter af. In de eerste helft kwamen we er niet aan. Voetballend konden we weinig en we werden veel onder druk gezet. In de tweede helft moeten zij komen en krijgen we ruimte.”