Tennekes

DOS Kampen wint van kwetsbaar IJVV

KAMPEN – DOS Kampen heeft zaterdag de derby tegen IJVV met 3-1 gewonnen. Daar viel niks op af te dingen. De IJsselmuidenaren begonnen wel sterk, maar zakten later mentaal door het ijs. IJVV werd steeds slordiger en gaf de treffers te gemakkelijk weg. DOS kreeg de overwinning in de schoot geworpen en maakte het uiteindelijk uitstekend af.

Aanvankelijk zag het er heel goed uit voor IJVV. De ploeg heerste in het eerste half uur en speelde prima voetbal. Enige nadeel was dit te weinig gevaar opleverde. In de 25ste minuut kwam IJVV wel verdiend op voorsprong via Gerjon van den Berg. Drie minuten later liet verdediger Leroy Krijn het DOS-publiek even schrikken toen hij een voorzet bijna in eigen doel werkte.

Er was niets aan de hand voor IJVV, maar Hicham Ziyech zette zijn oude club in de 35ste minuut onbedoeld op het goede spoor via een foute terugspeelbal. Tom Diender pikte op en scoorde de gelijkmaker. Twee minuten later was er een goede schietkans voor IJVV’er Tim Roeland, maar hij raakte de bal verkeerd. In de 40ste minuut probeerde de vrij onzichtbare Özhan Kardag het uit een wat moeilijke hoek. Zijn inzet ging voorlangs. In de 44ste minuut probeerde Lenhard de Velde met een bekeken inzet keeper Kevin Dijkstra te verschalken. De DOS-goalie had er alle moeite mee. Vervolgens wachtte IJVV een zeer onaangename verrassing in de blessuretijd van de eerste helft. IJVV leverde de bal onnodig in. DOS schakelde razendsnel om. Julian de Ruiter werd weggestuurd en hij maakte het goed af: 2-1.

In de tweede helft pakte IJVV weer het initiatief, maar lang niet zo overtuigend als voor rust. De 2-1 was als een mokerslag aangekomen. IJVV was af en toe wel dreigend, maar DOS zorgde voor de meeste opwinding. Zo raakte DOS (Diender en Krijn) binnen enkele seconden de lat. In de 81ste minuut besliste Diender het duel. Twan Knul was te snel voor Gerjon van den Berg. Hij legde de bal vervolgens op een presenteerblaadje neer voor Diender die simpel binnen kon tikken.

Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 18 uur geleden
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 18 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 21 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 28 mrt, 08:00