Afbeelding

Wethouder Eibert Spaan opent Longpunt Kampen

Algemeen

KAMPEN - Het Longfonds, Isala, IJsselheem en Icare openen op 9 oktober ‘Longpunt Kampen’. Longpatiënten en hun partners kunnen er vier keer per jaar naar een thema-avond voor informatie en het delen van ervaringen. Longpunt Kampen is het zesde Longpunt in Overijssel.

De feestelijke opening van Longpunt Kampen wordt op om 19.30 uur in Myosotis verricht door wethouder Eibert Spaan. Daarna zullen longarts dr. Ben Tomlow en longverpleegkundige Karen Dalhuisen een voordracht houden over ‘Ziektebeeld longaandoeningen, de kenmerken, verschillen en overeenkomsten’. Beiden zijn werkzaam bij Isala. Naast informatie is er alle gelegenheid om vragen te stellen.

Wie een longziekte heeft, krijgt de nodige informatie en begeleiding van de huisarts of het ziekenhuis. Maar het omgaan met een (vaak) chronische ziekte omvat meer. Hoe gaat dat met de inname van medicatie? Hoe richt je je leven zo goed mogelijk in? Welke hulpmiddelen en instanties zijn er allemaal? En wat kan de omgeving voor je betekenen?

Gratis deelname
Iedereen kan gratis deelnemen aan het Longpunt. Voor meer informatie kunt u bellen met Elly Beens tel. (06) 510 068 15. Zie ook www.overijssel.longfonds.nl. Bezoekers worden verzocht geen parfum of andere geurtjes te gebruiken, veel longpatiënten hebben daar last van.