Afbeelding
Tennekes

Oranje goed op dreef op eigen concours

· leestijd 1 minuut Sport

IJSSELMUIDEN – Show- en Drumfanfare Oranje hield zaterdag het jaarlijkse twirlconcours in Sporthal De Oosterholthoeve. De twirlsters van Oranje behaalden diverse medailles. Het Juniorenteam en het senior twirlteam mochten ook nog een promotie in ontvangst nemen. Tevens zijn meerdere optredens gekwalificeerd voor de voorrondes of direct geplaatst voor het NK.

In de categorie solotwirling 1-baton was er een eerste plek voor Chantal van der Kamp bij de preteen intermediate. In de junior intermediate eindigde Laura Bastiaannet als tweede en Sanne van Dijk als derde. Bij de senior intermediate verdiende Kim van Dijk een derde plaats.

In de categorie duo twirling was er een eerste plaats voor Laura Bastiaannet en Chantal van der Kamp (junior beginner). Kim van Dijk en Sanne van Dijk pakten ook goud (senior beginner) en het senior beginner twirlteam eveneens.

In de categorie solo dancetwirl won Sanne van Dijk een eerste plek bij de junior intermediate. Een tweede plek was weggelegd voor Naomi Kroon (preteen beginner). Kim van Dijk kwam op plaats drie terecht bij de senior intermediate.

In de categorie duo dancetwirl waren Naomi van der Veen en Ilsa Verhoek het sterkst bij de preteen beginner. Het junior beginnerteam pakte goud bij de smallteam dancetwirl. Een eerste plek was er hier ook voor het senior intermediate danceteam. De laatste gouden plak is verdiend door Team Oranje (largeteam dancetwirl).

Het concours van Oranje is tegenwoordig het enige grote twirlevenement in de gemeente Kampen. Met circa 250 deelnemers en 152 optredens is het behoorlijk groots opgezet. In al dat geweld hield Oranje zich prima staande. Oranje draait op twirlgebied al jaren mee in Nederland, dat werd zaterdag weer bevestigd. “We willen zo doorgaan en hechten aan kwaliteit. We bieden veel en goede trainingen aan”, aldus Heidy van den Brink (PR) van Oranje.

Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 11 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 19 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
Afbeelding
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05