Afbeelding

Wisseling van de wacht bij Slagerij van Asselt

· leestijd 1 minuut Partnerbijdrages

Slagerij van Asselt in Kampen is sinds kort in nieuwe handen, maar het ambachtelijke slagersbedrijf blijft wel in de familie. Renate en Marjanneke van Asselt hebben de zaak overgenomen. Voor de klanten is er niets veranderd. Zij kunnen nog steeds bij Slagerij van Asselt terecht voor echt kwaliteitsvlees.

De geschiedenis van Slagerij van Asselt gaat terug naar 1946. Jan Willen van Asselt werkte bij een slager en begon een eigen werkplaats aan de Sint Nicolaasdijk. De vrieskluizen bij Van Asselt werden daarna in de jaren zestig populair. Van Asselt groeide vervolgens uit tot een ambachtelijke slager, waarbij de nadruk lag en ligt op kwaliteit. 'Heerlijk, eerlijk vlees', is het motto van Slagerij van Asselt. “We kijken niet naar de prijs, maar willen echte kwaliteit in huis hebben”, zegt Rein van Asselt.

In 1996 deed Jan Willem van Asselt zijn bedrijf over aan zijn zonen Peter en Rein. Onlangs was het weer tijd voor een wisseling van de wacht. Renate en Marjanneke van Asselt, de dochters van Rein, hebben het gedeelte van hun oom overgenomen, en gaan samen met hun vader Rein het familiebedrijf voortzetten.

Slagerij van Asselt blijft een echt familiebedrijf. De vrouw van Rein van Asselt werkt op donderdag ook mee in het zaak en Ineke Welink en Arien Palland zijn vaste gezichten bij Van Asselt.

Slagerij van Asselt blijft ook het adres voor een heerlijk stukje eerlijk vlees. Echte toppers zijn de rookworst, hamworst, grillworst, kookworst en ouderwetse leverworst in darm. Al deze producten worden op ambachtelijke wijze zelf gemaakt. Daarnaast heeft Van Asselt diverse vleesproducten van eigen koeien, gefokt door Piet van Asselt uit IJsselmuiden, de broer van Rein. Varkensvlees wordt betrokken van een slachterij in Wezep.

Slagerij van Asselt is op donderdag en vrijdag geopend van 8.00 tot 18.00 uur.

Slagerij van Asselt

Sint Nicolaasdijk 81

(038) 331 31 38

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 10 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 16 uur geleden