Afbeelding

Suat Azer verlaat PvdA voor Gemeente Belang Kampen

· leestijd 1 minuut Politiek

KAMPEN - Raadslid Suat Azer stapt per direct over van de PvdA-fractie naar de fractie van Gemeente Belang Kampen. De Kampenaar, die met voorkeursstemmen op nummer twee eindigde in de raad, vindt dat hij in een partij, die ook een politieke Haagse agenda moet dienen, te weinig op kan komen voor de belangen van Kampenaren.

"Er kleeft een groot nadeel aan het vertegenwoordigen van een landelijke partij op lokaal niveau", aldus Azer. Hij moest zich voortdurend verantwoorden voor beslissingen die de PvdA in Den Haag maakte en werd daardoor teveel afgeleid van lokale taken.

PvdA-verliest zetel
Azer mag zijn zetel regelementair meenemen naar de fractie van GBK. Ondanks een verzoek van de PvdA-fractie om dit niet te doen, heeft hij die keuze wel gemaakt. De Kamper PvdA heeft daardoor vanaf nu daardoor nog slechts 1 zetel in de raad, terwijl de GBK er het restant van de termijn 3 heeft. De PvdA-fractie betreurt deze keuze.
Fractievoorzitter Manfred Haveman: "Natuurlijk respecteer ik de keuze van Suat, maar ik ben er beslist niet blij mee. De landelijke politiek is ook regelmatig besproken in ons fractieteam. Ik denk dat, wanneer je verandering in je organisatie wilt omdat je het ergens niet mee eens bent, je dat het beste van binnenuit kunt doen. Uiteraard wensen we als fractie en bestuur Suat al het goede toe en danken hem voor zijn inzet voor de Kamper PvdA van de afgelopen jaren. Wij zullen het raadswerk met een man en stem minder moeten doen."

Opluchting
Azer zegt dat zijn keuze niets te maken heeft met de politiek van de Kamper PvdA-afdeling. De afgelopen tijd groeide toenadering richting GBK. Het idee om bij die partij aan te sluiten zorgde bij hem voor een gevoel van vrijheid en opluchting. "Niet meer een landelijk beleid lokaal moeten uitleggen, maar vrij kunnen zijn van politieke strubbelingen in Den Haag." Azer wilde de belangen van Kampenaren lokaal beter vertegenwoordigen. "Die wens viel samen met een groeiend vertrouwen in GBK."
Suat Azer werd in 2014 met voorkeursstemmen gekozen als raadslid voor de PVDA. Hij steeg van de vijfde plaats op de kieslijst naar plaats twee. Bij de komende gemeenteraadsverkiezingen van maart 2018 staat hij op de kanidatenlijst van GBK.
Azer wil iedereen bedanken die hem de voorgaande jaren heeft ondersteund tijdens zijn eerste stappen op het politieke vlak. “De voorgaande jaren als raadslid hebben mij de mogelijkheid gegeven om kennis te maken met de ambtenarij, de ondersteuners van de lokale politiek, andere partijen en andere raadsleden. Daarvoor iedereen dank. Mijn persoonlijke dank gaat zeker ook uit naar Jan Zwanepol oud-voorzitter van de PvdA, Manfred Haveman de fractievoorzitter van de PvdA,het PvdA-fractieteam en het bestuur van de PvdA”

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 10 uur geleden
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 16 uur geleden