Roel Vinke redt punt voor Zalk

ZALK – Zalk heeft zaterdag een punt overgehouden aan de lastige thuiswedstrijd tegen CSV ’28. In de 81ste minuut was Roel Vinke als invaller goud waard voor Zalk door de 2-2 voor zijn rekening te nemen.

Zalk-trainer Gerrit Hamer was content met de remise. “CSV ’28 heeft gewoon een goede ploeg. Zij hadden zaterdag het iets betere van het spel. Ik denk dat wij het meest blij mogen zijn met de 2-2.”

Jeroen van den Bosch zette Zalk in de eerste helft op het goede spoor met een doeltreffende vrije trap van grote afstand. Van de middellijn schoot hij de bal in het doel en verraste hij de doelman, die ver voor zijn doel stond. CSV ’28 wist de schade zo’n vijf minuten voor rust te repareren. Daarna liet Simon van Halm namens Zalk nog een goede kans liggen.

In de tweede helft kwam Zalk in de 65ste minuut op achterstand. Ruben van der Veer kopte de bal niet goed weg. Vervolgens profiteerde CSV ’28. Uiteindelijk hield Zalk toch nog een punt over aan het duel. Met dank aan Roel Vinke. Trainer Gerrit Hamer werkte eerder samen met Vinke bij WHC 2 en in die tijd toonde hij zijn kwaliteiten als invaller. Koud in het veld deed hij dat zaterdag opnieuw door in de 81ste minuut uit een corner de bal binnen te schieten.

Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00