IJVV haalt weer uit in eigen huis

(door Gerard Meijeringh0

IJSSELMUIDEN – IJVV heeft zich zaterdag tegen Voorwaarts V goed hersteld van de nederlaag bij DOS Kampen. Evenals in de seizoensopening wonnen de IJsselmuidenaren met 4-0.

IJVV was in dit duel oppermachtig. Na een kwartier was de ploeg voor het eerst gevaarlijk. Özhan Kardag schoot goed in, maar de keeper voorkwam met een goede redding een treffer. In de 24ste minuut had de Voorwaarts-keeper geen antwoord op een goede vrije trap van Lenhard de Velde. De bal vloog in de kruising. In de 39ste minuut viel de 2-0. Nadat de bal werd teruggelegd schoot Hicham Ziyech keihard tegen de onderkant van de lat. De bal stuitte terug het veld in. Het was twijfelachtig of de bal de doellijn had overschreden, maar de arbiter was duidelijk en kende een treffer toe.

Ook in de tweede helft was het krachtsverschil groot. Nadat Kardag een goede kans liet liggen, was de spits in de tweede helft twee keer trefzeker. Vlak na rust tikte hij de 3-0 binnen op aangeven van Jonno Pruim. Enkele minuten later benutte hij een strafschop. Daarna verzuimde IJVV om de score verder op te voeren. “We hebben de doelpunten bewaard voor de rest van het seizoen”, grapte IJVV-trainer Eduard Lindeboom. “Ik ben blij dat we na het verlies bij DOS de draad weer hebben opgepakt. We zijn op de goede weg.”

Wethouder Van den Belt (links) en Liset Vollebregt van de WachtVerzachter.
Zandloper overhandigd aan wethouder Van den Belt als markering start WachtVerzachter Algemeen 3 uur geleden
Livera alweer 5 jaar terug in Kampen en dat wordt gevierd met 5 dagen met 20% korting Partnerbijdrages 4 uur geleden
Wijkverpleging IJsselheem, werk dat er echt toe doet Partnerbijdrages 4 uur geleden