DOS Kampen koploper na zege bij SVI

ZWOLLE – DOS Kampen gaat na drie speelronden aan kop in de tweede klasse H. De ploeg van trainer Edwin Kwakkel won met 1-3 bij SVI. Tom Diender scoorde ook in dit duel twee treffers.

Kwakkel laat zich geen zand in de ogen strooien door de goede resultaten. “Het is onverwachts dat we koploper zijn. We moeten nu niet denken dat we met z’n allen de pannen van het dak spelen. We spelen geen hoogstaand voetbal, maar zijn moeilijk te verslaan.”

DOS speelde een goede eerste helft. “Vorige week heeft IJVV ons laten zien wat goed voetbal is. Tegen SVI hadden wij zo’n helft.”

De sterk spelende Robin Horstman speelde een belangrijke rol. Nadat hij twee keer een kans niet wist te verzilveren, was het de derde keer wel raak (21ste minuut. Daarna was het wachten op de 0-2. Deze treffer viel in de 35ste minuut. Een corner van Julian de Ruiter werd slecht verwerkt door SVI. Tom Diender stond op de goede plek en prikte de 0-2 binnen.

Na rust zakte DOS weg. SVI profiteerde door de 1-2 aan te tekenen. “Dan komt onze wisselvalligheid naar boven. Bij die treffer ging heel wat fout. De voorzet kon veel te gemakkelijk worden gegeven en die bal ging er vervolgens te gemakkelijk in. Maar daarna tonen we wel een stukje veerkracht”, aldus Kwakkel.

Want DOS kreeg vrij vlot weer controle over de wedstrijd. In de 72ste minuut werd Twan Knul weggestuurd. Hij bediende Tom Diender, die zijn tegenstander te snel af was, en maakte de 1-3. Het was de beslissing. SVI was geknakt en DOS speelde een gewonnen wedstrijd. In het restant liet Knul nog een goede kans onbenut. Alleen voor de keeper mikte hij naast.

Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 17 uur geleden
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 19 uur geleden
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 22 uur geleden