KHC komt tekort tegen SDV Barneveld

KAMPEN – KHC speelde zaterdag zeker niet slecht tegen SDV Barneveld. Deze goed voetballende ploeg bleek echter een maatje te groot de Kamper eersteklasser. SDV Barneveld won in een doelpuntrijke wedstrijd met 3-5.

KHC begon sterk. Al in de 4e minuut kwam de ploeg op voorsprong. Ibrahim Tuncer werd vrijgespeeld en verschalkte tegenstander. Daarna werd de KHC-aanvaller neergelegd. Tuncer stond weer op en knalde de bal vervolgens in de bovenhoek. De arbiter had echter al een strafschop toegekend. Die werd benut door Jeffrey de Nooijer. Vier minuten later stond het alweer gelijk. Onur Tekay tikte binnen uit een voorzet van de gevaarlijke Sefanja Davids. Weer vier minuten later kwam KHC opnieuw op voorsprong. Karim Gabara ging op avontuur, passeerde een verdediger en knalde de bal in de hoek. Na bijna een half uur spelen kwam SDV Barneveld weer langszij. Een voorzet van Davids werd binnen gekopt door Sebastian van Kammen. Daarna ging KHC op jacht naar een nieuwe voorsprong. Vlak voor rust werd Tuncer geveld door een trap van Geert van de Veen. Met al een gele kaart op zak, leek een tweede gele kaart volgens KHC op z’n plaats, maar de speler van SDV Barneveld mocht blijven staan. Tuncer kon niet verder en moest zich laten vervangen.

Na rust ging het al snel fout voor KHC. Met twee treffers (54ste en 60ste minuut) legde SDV Barneveld de basis voor de overwinning in Kampen. Vervolgens viel ook nog Gabara geblesseerd uit. Na het uitvallen van Tuncer wederom een aderlating voor KHC.

Brenn de Lange bracht in de 76ste minuut even de hoop terug bij KHC door de 3-4 voor zijn rekening te nemen, maar vijf minuten scoorde Rob Knul 3-5. Daarna kwamen de bezoekers niet meer in de problemen.