Persoonlijke fouten breken Go-Ahead op

DOETINCHEM – Go-Ahead Kampen heeft zaterdag een gevoelige 3-2 nederlaag geleden bij promovendus DZC ’68. Cruciale fouten zette de Kamper ploeg op grote achterstand in het eerste bedrijf. Na rust kon Go-Ahead de schade niet geheel wegpoetsen. Go-Ahead heeft na een drie wedstrijden als enige ploeg in de eerste klasse D nog geen enkel punt behaald.

Go-Ahead begon nog wel aardig aan dit duel. Drie spelhervattingen leverden echter geen treffer op. Daarna ging het mis. In de 20ste minuut raakte Nick Hendriks de bal kwijt. Laurens van Keulen trachtte met een sliding te corrigeren. Tot onvrede van Go-Ahead kende de scheidsrechter een strafschop toe aan DZC. De penalty werd benut. Go-Ahead-trainer Stephan Rahantoknam: “Ik was verbaasd. Volgens mij speelde Laurens eerst de bal en deed hij dat buiten de zestien.” Een minuut later had balverlies van Nick van der Kooi dramatische gevolgen voor Go-Ahead. Het stelde DZC in de gelegenheid om de 2-0 te maken. Vervolgens kwam de 3-0 er nog overheen. Na balverlies schakelde DZC om en deelde een nieuwe dreun uit.

Met een slecht gevoel zocht Go-Ahead de kleedkamer op. “Er moest wat gebeuren in de rust. Ik heb gezegd dat Sinterklaas vroeg in het land was. Weg ermee. We zijn klaar met die cadeautjes’. Daarna hebben de jongens het goed opgepakt.”

Nadat Van der Kooi een goede kans liet liggen, zorgde Arjan Wiegers even later voor de 3-1. Rond de 70ste minuut maakte Luuc Knul er 3-2 van. “Daarna kregen we kansen op 3-3, maar die maak je niet. DZC was ook enkele keren gevaarlijk, maar dat was inherent aan onze speelstijl in die fase”, aldus Rahantoknam, die toch wat positiefs uit deze wedstrijd haalde. “Het was een super teleurstellend resultaat. We hebben een ronduit waardeloze start van de competitie. Je verliest deze wedstrijd door drie persoonlijke fouten, maar de jongens hebben het na rust goed opgepakt. Daar verdienen ze een groot compliment voor. De jongens hebben de schouders eronder gezet. Daar kunnen we verder mee.”

Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 17 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05