Bas Wilberink

Olympia ’28 geeft winst in blessuretijd uit handen

ZWOLLE – Olympia ’28 was zaterdag op weg naar een knappe 1-2 zege bij Zwolsche Boys. In de blessuretijd kwam de thuisploeg toch nog langszij (2-2).

Daarmee kwam Olympia wat sneu weg. Olympia was voetballend de betere ploeg en kreeg ook de meeste kansen.

In de eerste helft waren hoogtepunten schaars. Olympia was de betere ploeg, maar kon nauwelijks iets creëren. Het enige gevaarlijke moment ontstond toen Kjelt Bonhof werd bediend door John Sanders. Bonhof was kansrijk, maar gleed weg. Zwolsche Boys stelde daar één kans tegenover. Na balverlies van Olympia op het middenveld had een speler van de thuisploeg een vrije doortocht naar het doel. Hij mikte echter naast.

Na rust waren beide ploegen aan elkaar gewaagd en ontstond er op het zware veld steeds meer een strijd. In de 49ste minuut was er een kans voor Olympia. Valery Leusink kreeg een schietkans, maar raakte de bal niet lekker. Zes minuten later werd balverlies op het middenveld bij Olympia genadeloos afgestraft door Zwolsche Boys. Acht minuten later was er een cruciale ingreep van Erik van der Kolk. Een speler van Zwolsche Boys omspeelde de keeper, waarna de Olympia-verdediger op de doellijn redding bracht. Olympia was vervolgens twee keer gevaarlijk. Zekveld had zelf moeten afronden, maar koos voor een voorzet. Die mislukte jammerlijk. Een inzet van Ceran Lau werd even later uit de hoek getikt door de doelman van Zwolsche Boys.

Vervolgens sloeg Olympia toe. Een bal werd in de 81ste minuut verkeerd verwerkt bij Zwolsche Boys. Wesley Pestman pikte de bal op en schoot raak. Vlak voor tijd leek Erik van der Kolk Olympia de winst te bezorgen. Uit een corner kopte hij raak. In blessuretijd ging het toch nog mis voor Olympia. Een overtreding op Bonhof werd niet bestraft. Vervolgens maakte de aanvaller van de ploeg uit Hasselt een overtreding. Uit de toegekende vrije trap trof Zwolsche Boys doel via een rake kopbal.

Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 10 uur geleden
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 11 uur geleden