Fotobijschrift: vlnr Willy Segers (manager Hulp bij Huishouding)
Fotobijschrift: vlnr Willy Segers (manager Hulp bij Huishouding)

Cliëntendag van Curadomi Thuiszorg laat zien dat ‘zorg verbindt’

Partnerbijdrages

Cliënten van Curadomi Thuiszorg (verpleging en verzorging), Huishoudelijke hulp en Begeleiding hebben hun ervaringen met elkaar en met anderen gedeeld onder het genot van een kopje koffie. Dit was een speciale ochtend waarbij ook andere organisaties hebben uitgelegd welke vormen van ondersteuning mogelijk zijn in de thuissituatie.

Zo was er een informatietafel van de NPV en PCOB afdeling Kampen/IJsselmuiden. Stichting Welzijn vertelde over de mantelzorgondersteuning. Er zijn altijd vrijwilligers nodig en stichting Welzijn brengt de mensen bij elkaar, ofwel verbindt vrijwilligers met cliënten en mantelzorgers die wel wat steun en praktische hulp kunnen gebruiken. Verder heeft DA Bolwerk veel hulpmiddelen en uitleenartikelen van Vegro laten zien die handig zijn voor cliënten thuis. Ook konden de cliënten kennismaken met een thuiskapster en een pedicure aan huis. Er was uitleg over de maaltijdservice Uitgekookt van Van Marle. Iedereen werd getrakteerd op een proeverij van verse warme maaltijden dat zeer goed in de smaak viel. Onze cliënten zijn blij en hebben ons bedankt voor de leuke leerzame ochtend.

Wethouder Eibert Spaan was uitgenodigd en hij sprak namens het college. Met een paar verschillende voorbeelden heeft de wethouder verteld dat de Gemeente Kampen graag de lokale zorg(organisaties) met elkaar verbindt.

Curadomi als christelijke thuiszorgaanbieder (h)erkent dat zorg verbindt. Een onderlinge verbondenheid die niet alleen tussen de zorgverleners in het team merkbaar is maar verder strekt.

Meer weten over Curadomi Thuiszorg? Bel 038-3861140