Afbeelding
DIEDERIK DE KLERK

LOK gaat verder als Home-Start

Partnerbijdrages

Al vele jaren is de Laagdrempelige Opvoedingsondersteuning Kampen (LOK) een bekend fenomeen in de gemeente. Een steuntje in de rug voor ouders met kinderen van 0-12 jaar, geleverd door vrijwilligers. De gemeente Kampen vindt het van belang dat deze informele hulp professioneel wordt ondersteund om te voorkomen dat gewone opvoedingsvragen leiden tot problemen. Zij heeft er daarom voor gekozen om verder te gaan met Home-Start Nederland.

Home-Start is een vorm van ondersteuning met 25 jaar ervaring in Nederland en wordt aangeboden in meer dan 130 gemeenten. Het is geen hulpverlening maar een collega-ouder die er een dagdeel per week voor de ouder is. Daarbij kan gedacht worden aan bijvoorbeeld een periode van ziekte, na echtscheiding, verhuizing of rond de geboorte van een baby. De hulp kan praktisch zijn, maar ook een luisterend oor of iemand die meedenkt over wat nodig is om weer sterker te worden. Het contact is gelijkwaardig en vertrouwelijk.

Daarvoor is er eerst contact met de coördinator die samen met de ouders kijkt wat de vraag is en daarbij een passende vrijwilliger voorstelt. De vrijwilligers krijgen hiervoor een training en begeleiding wanneer ze in het gezin zijn. Ter versterking van het team wordt er nu gezocht naar mensen met een positieve levenshouding die zich met hoofd, hart en handen willen inzetten voor gezinnen in de gemeente. Voor meer informatie: neem contact op de coördinator Liesbeth Oostra, 06-51689673 of kijk op de website van www.Home-Start.nl.

Afbeelding
Passieconcert door CMV Euphonia Wilsum in de Hoeksteen IJsselmuiden (3 foto's) Algemeen instagram 17 uur geleden
Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 19 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 19 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 22 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17