Afbeelding
Gerard Meijeringh

Deltasteur sluit Sportfondsen Kampen weer in de armen

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Lange tijd was het goed mis tussen zwemvereniging Deltasteur en Sportfondsen Kampen BV, maar beide partijen hebben elkaar gevonden. Maandag tekenden de partijen een overeenkomst over de huur van badwater.

Maandenlang lagen beide partijen met elkaar overhoop. In het vernieuwde zwembad moest Deltasteur fors meer aftikken voor badhuur. Alle pogingen om tot lagere tarieven te komen, liepen op niets uit. De emoties liepen zo hoog op dat Deltasteur begin januari niet aanwezig was bij het openingsfeestje van het nieuwe zwembad. Nu hebben beide partijen elkaar toch gevonden. Deltasteur-voorzitter Han de Rooij: “We willen nu vooruit kijken en niet meer achterom. We zijn op een goede manier tot elkaar gekomen.” Algemeen manager Daniëlle Koopman van Zwembad De Steur onderschrijft dit. “De onderlinge verhoudingen zijn veel beter geworden.”

Sportfondsen Kampen vroeg Deltasteur om kritisch te kijken naar de zwemtijden van de vereniging op primetime om ruimte te maken voor vrijzwemmers van 19.00 tot 21.00 uur. Ouders wilden hun kinderen echter niet om 20.00 uur laten trainen. Uiteindelijk werd er toch wat bereikt. “In overeenstemming met elkaar zijn we voor zowel het waterpolo als voor de zwemtraining tot trainingstijden gekomen waar we tevreden mee zijn”, aldus De Rooij. Daardoor ontstond er ruimte voor Sportfondsen Kampen op woensdagavond vanaf 20.00 uur. Daarnaast heeft Deltasteur het trainingsprogramma in elkaar geschoven, zodat er wat ruimte voor Sportfondsen Kampen ontstaat. De Rooij heeft lovende woorden voor de zwem- en poloafdeling van Deltasteur. “Ze hebben het in goed overleg voor elkaar gekregen.” Deltasteur en Sportfondsen Kampen hebben elkaar gevonden wat betreft trainingstijden en zijn er ook financieel uitgekomen. Beide partijen moesten wat toegeven en elkaar wat gunnen. Zo biedt Sportfondsen Kampen bijvoorbeeld ruimte om mensen met een beperking te laten trainen tegen een lager tarief. Daarnaast zijn de tarieven bij wedstrijden naar trainingsniveau bijgesteld. Ook is er in het zwembad een juryruimte gecreëerd.”

Toch blijft overeind dat Deltasteur meer huur moet betalen. Volgens Deltasteur-penningmeester Peter Harsevoord zijn de kosten met ruim tachtig procent gestegen. Dat komt omdat het nieuwe bad kleiner is dan het oude bad. “En dan heb je meer badwater nodig”, aldus Harsevoord. Om dit financieel te trekken heeft de club een forse contributieverhoging doorgevoerd die voor sommige groepen kan oplopen tot wel twintig procent. Daarnaast zijn trainingsvergoedingen gehalveerd of geschrapt. Dankzij deze maatregelen kan Deltasteur de sportieve hoge ambities blijven nastreven. Dat was immers een wens van de leden.

Afbeelding
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 12 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 19 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
Afbeelding
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05