Afbeelding

Jan Willem Schutte lijsttrekker ChristenUnie

· leestijd 1 minuut Politiek

KAMPEN - Het bestuur van de ChristenUnie in Kampen stelt voor om Jan Willem Schutte te benoemen tot lijsttrekker van de ChristenUnie voor de gemeenteraadsverkiezingen van 2018. Dit voorstel wordt samen met de kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma op 8 november 2017 aan de leden aangeboden.

De voorzitter van het bestuur en de selectiecommissie, Jan Peter van der Sluis, verklaarde blij te zijn dat Jan Willem bereid is deze taak op zich te nemen: “Jan Willem is een stevig persoonlijkheid, brengt veel kennis en ervaring mee en kan leidinggeven aan de nieuwe fractie.”

Sinds 2002 maakt Schutte deel uit van de raadsfractie van de ChristenUnie en heeft daar zijn sporen verdiend op diverse taakvelden binnen de gemeenteraad.

De visie van Schutte op de komende raadsperiode: “Ik vind het belangrijk dat Kampen een gemeente blijft waar het goed wonen, werken en recreëren is, een gemeente waarin iedereen meedoet en de zorg krijgt die nodig is. Waar voldoende woningen in Kampen, IJsselmuiden en de kernen beschikbaar zijn, aandacht voor de wijken en de leefbaarheid van de kernen. In het belang van alle inwoners moeten de economische ontwikkelingen gefaciliteerd en gestimuleerd worden en daar wil ik me van harte voor inzetten.”

Wethouder Gerrit Jan Veldhoen en fractievoorzitter Johan Witteveen hebben zich niet beschikbaar gesteld voor een verkiesbare plek op de kieslijst. Zij zijn dan ook niet beschikbaar voor een plek in de raadsfractie.

Gerrit Jan Veldhoen geeft aan: “Ik heb geen ambitie om zitting te nemen in de gemeenteraad. Daar moet je dan een duidelijke invulling aan geven door je dan ook niet beschikbaar te stellen op de verkiezingslijst. Ik ben er van overtuigd dat Jan Willem Schutte met zijn enorme ervaring een uitstekende lijsttrekker en coach zal zijn.“

Johan Witteveen: “Ik vond het een voorrecht om naast mijn raadslidmaatschap ook fractievoorzitter te mogen zijn in de afgelopen 5 jaar. De laatste periode hebben we als partij ook nadrukkelijk ingezet op het enthousiasmeren en aantrekken van nieuwe mensen. Ik wil graag ruimte maken voor een nieuwe kandidaat met nieuwe ideeën, die samen met nieuwe mensen een vernieuwende koers gaat uitzetten. Ik heb hoge verwachtingen van deze groep enthousiaste kandidaten. De ChristenUnie is er klaar voor om nieuwe uitdagingen op te pakken.”

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 9 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 20 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 21 uur geleden
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 21 uur geleden
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 22 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57