VV Kampen begaat misstap bij Wijthmen

(door Gerard Meijeringh)

WIJTHMEN – Een matig spelend VV Kampen heeft zich zaterdag vergaloppeerd aan Wijthmen. De ploeg van trainer Arjan ten Hove ging met 2-1 onderuit en verspeelde daarmee drie belangrijke punten.

“We hebben ver onder onze kunnen gepresteerd”, was de reactie van Kampen-trainer Arjan ten Hove. “Dan kom je een paar procent tekort om de kansen af te maken. We hebben voldoende kansen gecreëerd.”

Kampen liep al snel achter de feiten aan. In de 13e minuut scoorde Wijthmen via een afstandsschot. In de 64ste minuut herstelde Kampen de schade. Nebi Ozturk trof doel uit een goed uitgespeelde aanval. Kampen begon beter te spelen, maar al snel kwam Wijthmen weer op voorsprong. Na balverlies bij Kampen trof de thuisploeg weer doel via een schot van afstand. Daarna kon Kampen zich niet opnieuw oprichten.

“Als je slecht begint, kom je tekort om een wedstrijd om te draaien. Als we vandaag ons niveau hadden gehaald, hadden we deze wedstrijd gewonnen. We weten nog steeds niet slechte wedstrijden te winnen. Alles moet bij ons kloppen. Met deze nederlaag doen we onszelf tekort”, aldus een teleurgestelde Ten Hove. Bij winst had Kampen koploper VSW, dat gelijkspeelde, kunnen achterhalen op de ranglijst. Nu staat Kampen, samen met SEH en Zalk op drie punten van VSW. Kampen staat vierde in de vierde klasse C op basis van een slechter doelsaldo.

Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 3 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 11 uur geleden
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 12 uur geleden