Afbeelding

Zalk maakt korte metten met buurman Wilsum

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

ZALK – Op Sportpark An de Steege heerste Zalk zaterdag in de IJsselderby tegen Wilsum. De oranjehemden kwamen er niet aan te pas en dropen af met een 6-0 nederlaag. Aart Schreuder scoorde in deze wedstrijd maar liefst drie keer.

Na de teleurstellende wedstrijd tegen VSW vond Zalk-trainer Gerrit Hamer het belangrijk om de koppen bij elkaar te steken. “We kwamen tot de conclusie dat de wedstrijd tegen VSW een incident was”, aldus Hamer, die wel een wijziging doorvoerde in de speelwijze. Hij besloot om Zalk met de punt naar voren te laten spelen. Dat pakte volgens Hamer goed uit. “Onze buitenspelers kwamen aan voetballen toe. Ik heb hele mooie aanvallen gezien. Om je vingers bij af te likken.”

Zijn collega Maikel Hondebrink zat zich zaterdag juist te ergeren op de bank. Na het goede resultaat tegen ’s-Heerenbroek was er bij Wilsum volop vertrouwen in een goede afloop. De werkelijkheid was bitter voor de oranjehemden. Wilsum kwam er niet aan te pas en werd weggespeeld. Na zo’n kwartier spelen stond het al 2-0 voor Zalk via twee treffers van Aart Schreuder. Beide keren was Michel Hamer de aangever. Michel Hamer maakte vervolgens zelf 3-0. Vlak voor rust maakte Jeroen van den Bosch 4-0 door de bal strak in de rechterhoek te schieten.

In de tweede helft was het beeld hetzelfde. Zalk dicteerde de wedstrijd. Schreuder had de 5-0 moeten maken. Voor open doel schoot hij vanaf maar 3 meter tegen de lat. Even later was hij alsnog trefzeker. Michel Hamer bepaalde de eindstand op 6-0. Hij passeerde twee man, trok naar binnen en haalde uit.

Wilsum-trainer Hondebrink had zich zitten te verbijten op de bank. “Alles ging fout. Zelfs een pass over 5 meter. We gingen met goede moed naar Zalk, maar ik heb daar niets van teruggezien. We verloren elke bal. Zalk ging de duels wel echt in en was voetballend ook beter. Ik ben zeer teleurgesteld.”

Zalk-trainer Hamer had uiteraard niets te klagen. “Bij ons viel het kwartje goed. Afspraken zijn goed nagekomen. Na het duel tegen VSW stonden we er weer. Ik heb eindelijk weer eens rustig op de bank gezeten.”

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 9 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 11 uur geleden