Afbeelding

Go-Ahead geeft alles in ruim tien minuten weg

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

HIERDEN – Go-Ahead Kampen heeft opnieuw een harde tik te verwerken gekregen. De ploeg leek op weg naar de eerste zege van het seizoen, maar gaf in ruim tien minuten alles weg. Resultaat was een zeer gevoelige 4-2 nederlaag.

Het lijkt erop dat Go-Ahead dit seizoen niets blijft bespaard. De ploeg gaf in de slotfase een 1-2 voorsprong uit handen. “In ruim tien minuten krijg je drie goals tegen. Dat is super slecht”, aldus Go-Ahead-trainer Stephan Rahantoknam.

En dat terwijl Go-Ahead bijna de gehele wedstrijd controleerde. Go-Ahead begon scherp. In de 3e minuut was de ploeg dicht bij een doelpunt. Roy Visscher raakte de lat. De derde kans voor Visscher was wel raak (17e minuut). Daarna was Visscher nog enkele keren kansrijk. Go-Ahead scoorde echter niet. De eerste kans van Hierden, in de 34ste minuut, was wel gelijk raak.

Ook in de tweede helft was Go-Ahead aanvankelijk de betere ploeg. Invaller Luuc Knul kopte raak in de 73ste minuut uit een voorzet van Arjan Wiegers. Niets leek een overwinning van Go-Ahead nog in de weg te staan, maar in de 85ste minuut kwam Hierden toch langszij. Achterin werd niet goed ingegrepen. Vervolgens maakte keeper Tim Noordman een overtreding. De strafschop werd benut. Daarna voltrok zich een rampscenario voor Go-Ahead. In de vijfde minuut van de blessuretijd maakte Hierden 3-2. De 4-2 volgde twee minuten later.

Ondanks de nederlaag sprak Rahantoknam zijn waardering uit over het spel van zijn ploeg. “De jongens hebben het fantastisch gedaan. Ze hebben zich gehouden aan het plan. Verdedigend gaven we niets weg, we creëerden kansen en controleerden de wedstrijd. Na de 1-1 hebben we mentale veerkracht getoond. Ze hebben alles gegeven, maar zichzelf niet beloond. Dat maakt het zo zuur. Ik heb heel veel aanknopingspunten gezien, maar we hebben het niet lang genoeg volgehouden en maken teveel persoonlijke fouten.”

Door de vijfde nederlaag op rij, neemt de druk op Rahantoknam toe. “Er is altijd druk. Laat de druk maar bij mij zijn, maar ik hoop wel dat de supporters achter de ploeg blijven staan. De jongens werken zich het snot voor de ogen.”

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.