Historische lezing prof. Frank van der Pol

Cultuur

Historische lezing prof. Frank van der Pol

Vijfhonderd jaar geleden vond onder de naam 'reformatie' een omwenteling plaats die verandering teweeg bracht in de hele samenleving, zowel geestelijk als economisch en politiek. In het kader van de herdenking hiervan wordt vanuit historische vereniging 'Jan van Arkel' een vijftal lezingen georganiseerd.

Komende dinsdag 24 oktober vanaf 20.00 uur vindt de vierde lezing plaats in de Johan van Mulckenzaal van de Stadskazerne. De titel van de lezing is "Kampen, een zich breed oriënterende gereformeerde stad".

Prof. dr. Frank van der Pol zal een schets bieden van kerkelijk Kampen van kerkelijk Kampen na de overgang van Rooms katholieke naar nationaal gereformeerde godsdienst als toonaangevende religie in deze stad.

De spreker is emeritus hoogleraar kerkgeschiedenis van de universiteit van de Gereformeerde Kerken aan de Broederweg in Kampen. Hij promoveerde in 1990 op het academisch proefschrift "De reformatie in Kampen" en schreef bijdragenover zowel het Agnietenconvent als over het klooster van de Cellezusters in Kampen.

Volgende en laatste lezing in deze serie is voorzien op dinsdag 7 november in de Lutherse kerk aan de Burgwal. Dan spreekt dr. Sabine Hiebsch over de geschiedenis van de Lutherse kerk in Kampen na de Reformatie.

Bij alle lezingen is de inlooptijd vanaf 19.30 uur. Voor leden en niet-leden gratis toegankelijk.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.