Afbeelding
Set Up IJsselmuiden

Set Up IJsselmuiden Dames 1 herpakt zich.

· leestijd 1 minuut Sport

Afgelopen zaterdag, 21 oktober, heeft dames 1 haar 4e wedstrijd gespeeld. De tegenstander: vv Urk DS1. De afspraken voor de wedstrijd waren duidelijk: Goed spel laten zien en 4-0 winnen, dat hebben we nodig.

Set Up begon de wedstrijd strijdlustig. De dames wilden beter spel laten zien dan tegen Reflex, omdat daar niet het eigen niveau gehaald werd. Wel miste men nu 2 van de 10 spelers, dus de selectie was iets kleiner. Ondanks de goede voornemens en de vechtlust, werd er matig gestart. De pass liep niet en de ballen werden niet afgemaakt. Set Up liet Urk in de wedstrijd komen en stond zelfs met 9-17 achter. Door meer servicedruk kwam Urk onder druk te staan en begon foutjes te maken. 25-22.

De volgende set waren de afspraken snel gemaakt: Niet mee rommelen, direct druk zetten en zorgen dat men hoe dan ook de overige 3 sets wilde winnen. Dat pakte direct goed; de servicedruk was hoog en het spel werd snel verdeeld, waardoor het goede blok van Urk vaak te laat was. Een ruime setwinst was het gevolg: 25-10.

De 3e set leek een kopie van de 1e. Mee rommelden met Urk en Set Up kwam zelf niet aan scoren toe. Het ging steeds gelijk op en Urk begon erin te geloven. De midden van Urk scoorde de ene bal na de andere maar trok Set Up aan het langste eind. 25-21

Omdat Set Up het zich zelf in de 3e set moeilijk had gemaakt, wou men de 4e set met ruime cijfers winnen. Direct vanaf het begin werd er volle bak geserveerd, goed verdedigd en hard aangevallen. Het werd een ruime winst: 25-13.

De wedstrijd eindigde dus in 4-0. Dat had men ook nodig om het verlies tegen Reflex goed te maken. Set Up dames 1 staat nu op de 4e plaats in de competitie, dus er moet gewerkt worden om aan te top te komen/blijven.

Aanstaande vrijdag 27 oktober om 19:00 uur spelen de dames van Set Up een thuiswedstrijd op niveau: De bekerwedstrijd tegen Flash Nieuwleusen Dames 1. Een ‘eerste’ klasse team (Set Up) tegen een ‘derde’ divisieteam (Flash), dat gaat wat worden.

Graag jullie support!