Afbeelding

Collectanten gezocht in Kampen

Algemeen

KAMPEN - Steeds meer mensen doen een beroep op het werk van het Leger des Heils. In 2016 waren dat er meer dan honderdduizend, bijna 20.000 meer dan het jaar daarvoor. Denk hierbij aan activiteiten als: kledingwinkels, de huiskamer in de buurt, scouting en schuldhulpverlening.

Onder de noemer ‘Samenleven doe je niet alleen’, organiseert het Leger des Heils in veel plaatsen een deur-tot-deurcollecte. In Kampen is dat van 27 november tot en met 2 december. De opbrengst van de collecte wordt gebruikt voor het sociaal maatschappelijk werk van het Leger des Heils.

“Het wordt in Nederland steeds belangrijker naar elkaar om te kijken in de eigen buurt. Het Leger des Heils wil sociale uitsluiting en eenzaamheid bestrijden door actief aanwezig te zijn in wijken en buurten waar wekelijks activiteiten organiseren”, zegt commissioner Hans van Vliet, commandant van het Leger des Heils in Nederland. “De deuren van buurtsteunpunten en kerkgebouwen staan voor iedereen open en wekelijks worden inloopochtenden, gezamenlijke maaltijden en andere activiteiten georganiseerd. Zo dragen we bij aan een menswaardig bestaan voor mensen in nood."

Wie tijdens de collecteweek beschikbaar is om te collecteren kan zich aanmelden via www.legerdesheils.nl/collecte of bel met 036 - 53 98 175.

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.