Afbeelding

‘Hanzeborden’ voor een toekomstbestendige binnenstad

· leestijd 1 minuut Algemeen

KAMPEN - De gemeente Kampen zet een interactief traject ‘Hanzeborden’ in om samen met belanghebbenden op een leuke, creatieve en leerzame manier na te denken over de toekomst van de binnenstad. Iedereen kan meedoen.

Op zaterdag 4 november van 10.00 tot 15.00 uur wordt voor inwoners, consumenten, toeristen en andere betrokkenen bij de binnenstad een inloopbijeenkomst in de Stadskazerne gehouden. Om alvast een indruk van het spel Hanzeborden te krijgen, heeft iedereen de mogelijkheid om het spel te ontdekken en te spelen.

De gemeente Kampen heeft de ambitie om samen met bewoners, ondernemers en andere belanghebbenden te werken aan de toekomst van de binnenstad. Dit wil de gemeente onder andere doen door gezamenlijk de Detailhandelsvisie 2015 (Recreatieve Binnenstad) en de Retaildeal verder te concretiseren, zodat een start gemaakt kan worden met de uitvoering. Kortom, de gemeente wil zo veel mogelijk ideeën ophalen en bepalen wat belangrijk is voor de binnenstad om dit vervolgens gezamenlijk tot uitvoering te brengen.

Hiervoor is een werkwijze ontwikkeld, speciaal voor de gemeente Kampen: Hanzeborden. Dit is een traject op basis van serious games. Met deze games prikkel je de creativiteit van de deelnemers en kom je snel tot goede en, nog belangrijker, gedeelde en gedragen inzichten. Iedereen die geïnteresseerd is en zich betrokken voelt bij de binnenstad, kan op zaterdag 4 november tussen 10.00 en 15.00 uur binnenlopen in de Stadskazerne om het spel te ontdekken.

Spelavonden
Hanzeborden bestaat verder uit drie avonden waarin samen stapsgewijs actiepunten bepaald worden om tot een agenda voor de binnenstad komen. Deze acties kunnen variëren van bijvoorbeeld het organiseren van specifieke evenementen, het opknappen van een deel van de stad of andere functies op plekken toelaten wat nu nog niet mogelijk is. Aan het eind van het traject worden vervolgens werkgroepen opgezet om de ideeën en acties tot uitvoering te brengen.

De eerste spelavond is op donderdag 16 november in de Stadskazerne, de tweede is op donderdag 30 november ook in de Stadskazerne. De derde en laatste bijeenkomst wordt begin 2018 georganiseerd. Verscheidene bewoners, ondernemers en belanghebbenden uit Kampen zijn al uitgenodigd om mee te doen, maar alle ondernemers (retail, horeca, toerisme, cultuur, sociaal) die interesse hebben om mee te spelen op 16 en 30 november aanstaande, kunnen zich aanmelden via l.zaaijer@kampen.nl

Online spelen
Vanaf komende week is het ook mogelijk om het spel online te spelen. Kijk op www.stadtego.nl voor meer informatie over het Hanzeborden, maar ook om het spel te spelen.

Belangrijke data op een rij
Zaterdag 4 november, 10.00 – 15.00 uur: inloopbijeenkomst voor iedereen
Donderdag 16 november, 19.30 uur: eerste spelavond belanghebbenden
Donderdag 30 november, 19.30 uur: tweede spelavond belanghebbenden

Abonneer gratis

op de digitale krant en ontvang
deze wekelijk in je mailbox.