Daan Anthony

Wilsum weer onderuit

WILSUM – In eigen huis heeft Wilsum zich zaterdag niet kunnen revancheren voor de oorwassing tegen Zalk van een week eerder. EZC ’84 won met 1-2.

Na de 6-0 nederlaag tegen Zalk ging trainer Maikel Hondebrink met de spelers in gesprek om de boel weer goed op te pakken. Zaterdag begon Wilsum goed. Al snel leek Wilsum op voorsprong te komen. Sonke de Velde ging alleen op het doel af en omspeelde de keeper, maar de inzet van De Velde werd van de lijn gehaald.

Na zo’n tien minuten spelen kwam Wilsum wel op 1-0. De EZC-keeper bracht redding op een inzet van De Velde. Jurre Heldoorn scoorde in de rebound. Dat zorgde voor grote opluchting bij de Wilsum. De thuisploeg was heer en meester, maar verzuimde om verder weg te lopen. Kansen waren er genoeg. Dat kwam Wilsum in de tweede helft duur te staan.

In de 55ste minuut kwam EZC langszij uit een corner. Dat mocht Patrick Plette zich aanrekenen. Die greep niet in, omdat hij dacht de bal naast zou gaan. Een grove inschattingsfout. De bal verdween in het doel en weg was de voorsprong van Wilsum. Deze gelijkmaker kwam als een mokerslag aan bij Wilsum. EZC drukte Wilsum verder naar achteren. In de 70ste minuut maakten de bezoekers de 1-2. Een fout centraal achterin bij Wilsum werd afgestraft.

Daarna bracht Wilsum-trainer Hondebrink een extra spits, maar doelrijpe kansen leverde het niet op. Hondebrink constateerde dat zijn ploeg kwetsbaar is. “Het staat goed, maar het kan zo uit elkaar vallen. Dat zag je in de tweede helft”, aldus de Wilsum-trainer.