Afbeelding

Late treffer brengt DOS zesde zege

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

ENSCHEDE – DOS Kampen leek zaterdag in het uitduel bij Sparta Enschede op weg naar het eerste puntenverlies, maar vlak voor tijd stelde Robin Horstman voor DOS toch de zege veilig. Door deze zege blijft DOS riant aan kop. Het verschil met de nummer twee Be Quick ’28 blijft vier punten. Nummer drie IJVV heeft vijf punten minder dan DOS.

Het zit DOS momenteel zeker niet tegen. Een week eerder hadden de poelenten over geluk niet te klagen tegen het betere Den Ham. Zaterdag bleek een late treffer goud waard voor DOS. Toch was de zege niet onverdiend. Sparta Enschede beperkte zich tot verdedigen en wist nauwelijks iets af te dwingen. De ploeg kende een valse start van de competitie en had zich helemaal aangepast aan de koploper uit Kampen. “Dan zie je wat een competitiestart teweeg kan brengen. Bij Sparta Enschede was het stress en angst, bij ons is er vertrouwen”, aldus DOS-trainer Edwin Kwakkel.

DOS was verantwoordelijk voor de spaarzame opwindende momenten in de wedstrijd. Spits Rico Westendorp kreeg in de eerste helft twee mogelijkheden. Eerst kopte hij over de lat. Later verdween zijn lob over het doel. Het derde gevaarlijke moment kwam op naam van Martijn Barneveld. Zijn kopbal leek de doellijn te zijn gepasseerd, maar de arbiter besliste anders.

Uiteindelijk kwam het toch nog voor DOS. In de laatste minuut stuurde Tom Diender Robin Horstman weg. Die schoot de bal vervolgens diagonaal strak in de hoek. “De zege was verdiend, maar je mag blij zijn dat je op het laatst nog scoort. Het geluk van de koploper”, aldus Kwakkel.