Tennekes

Go-Ahead sleept eerste punten binnen

KAMPEN – Go-Ahead Kampen is eindelijk van de hatelijke nul af. Zaterdag boekte de Kamper eersteklasser de eerste zege van het seizoen door WHC met 3-0 te verslaan. Nadat de eerste punten definitief binnen waren, was de ontlading groot bij spelers, trainers, begeleiders en supporters van Go-Ahead Kampen.

“Ze zeggen wel eens dat je pas echt van een overwinning kunt genieten als je weet wat verliezen is. Dit is echt genieten”, zei Go-Ahead-trainer Stephan Rahantoknam na afloop.

Beide teams schotelden het publiek een matige eerste helft voor. “We begonnen niet goed. Het was onrustig, ook bij WHC. Naarmate de wedstrijd vorderde pakten we het beter op”, aldus Rahantoknam.

In een matige eerste helft ging het gelijk op. Beide ploegen waren enkele keren gevaarlijk. Voormalig Go-Ahead-speler Adi Draganovic liet het Go-Ahead-publiek in de 37ste minuut even schrikken. Hij raakte de paal.

Vlak na rust kwam Go-Ahead goed weg toen Menno Kamphuis een goede kans liet liggen. Daarna brak Arjan Wiegers de wedstrijd open. In de omschakeling werd Arjan Wiegers weggestuurd. Die trok vanaf de zijkant naar binnen toe en schoot raak in de korte hoek. Deze treffer was precies wat Go-Ahead nodig had. “Er viel wat van de groep af. We vonden elkaar wat gemakkelijker. Dat kwam ook omdat WHC moest komen”, aldus Rahantoknam.

Al snel sloeg Go-Ahead opnieuw toe. Trainer Rahantoknam stond op het punt om de moegestreden Roy Visscher te wisselen, maar liet hem nog even staan. Dat betaalde zich uit. In de 70ste minuut anticipeerde hij goed op een verre uittrap van keeper Noordman , draaide de zestien in en produceerde vanuit een moeilijke hoek de 2-0. Negen minuten later had Go-Ahead-keeper Tim Noordman een cruciale redding in huis. Dat zorgde nog meer voor een bevrijdend gevoel bij het veelgeplaagde Go-Ahead.

In de 80ste minuut besliste Nick Hendriks het duel. De WHC-goalie ging in de fout bij een schot van Hendriks. “Het was een schot uit een onmogelijke hoek. Daarmee verraste hij de keeper. Natuurlijk is het wel een fout”, aldus Rahantoknam, die ook na de 3-0 niet rustig op de bank zat. “Tot het laatste fluitsignaal ben ik bezig geweest met de ploeg. Over de hele wedstrijd gezien zijn we de terechte winnaar. Niet dat we meer kansen hebben gehad, maar je zag in alles dat we veel meer hebben gestreden voor de drie punten. Ondanks de nederlaag in Hierden hebben we daar door onze manier van spelen toch vertrouwen gekregen. Deze overwinning is weer een duwtje in de goede richting.”

Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 18 uur geleden
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 18 uur geleden
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 21 uur geleden
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 28 mrt, 09:00
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen 28 mrt, 08:17
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen 28 mrt, 08:00