Afbeelding
© Gerard Wessels

Kampenion heeft ruimte voor nieuwe leden

· leestijd 3 minuten Algemeen

Kampenion is de laatste jaren goed bezig. Qua aantal jeugd- en seniorenteams behoort het tot de grotere verenigingen in de afdeling Oost van de Nederlandse Tafeltennisbond. En ook qua prestaties mag het zich inmiddels tot de betere in die afdeling rekenen.
Het 1e jeugdteam speelt al seizoenen lang op landelijk niveau en het komt op dit moment in de hoogste landelijke jeugdklasse uit. Ook het 2e jeugdteam speelt dit seizoen landelijk. Daarnaast heeft Kampenion nog vijf teams in de Afdelingscompetitie, variërend van de hoogste klasse t/m de 5e klasse. In totaal telt de vereniging dus zeven jeugdteams.

Bij de seniorenteams zit Kampenion al enkele jaren in de lift; zowel qua aantal als qua niveau. De vereniging kiest ervoor om talentvolle jeugdspelers al vrij vroeg te vragen of zij ook seniorencompetitie willen spelen. Mede daardoor telt Kampenion liefst twaalf seniorenteams en bovendien is het niveau van een aantal teams behoorlijk gestegen. Het 1e seniorenteam speelt sinds najaar 2016 op landelijk niveau. Het afgelopen seizoen werd het ongeslagen kampioen in de 3e divisie waardoor het nu zelfs in de 2e divisie uitkomt.

Het beleidsplan van de vereniging is erop gericht dat het 1e seniorenteam vaste speler in de landelijke competitie wordt, dat ook het 2e team binnen enkele seizoenen regelmatig de stap naar de 3e divisie weet te zetten, dat het 3e team binnenkort vaste speler in de Hoofdklasse wordt en dat de teams 4 en 5 de aansluiting met de teams erboven weten te vinden.
Kampenion ligt wat dat betreft al aardig op schema. Al met al positieve berichten dus, zou je zeggen. En qua presteren - kwalitatief gezien - is dat ook zo. Toch sluit de vereniging haar ogen niet voor de situatie dat het aantal jeugdleden de laatste anderhalf jaar niet is gestegen en dat terwijl het aantal senioren wel is toegenomen. Dat laatste met name door spelers die al eerder hebben getafeltennist - hetzij bij Kampenion, hetzij elders - en die op de één of andere wijze weer met het beruchte tt-virus zijn besmet.

Het aantal jeugdleden neemt helaas eerder af dan toe, onder andere uiteraard omdat jeugdleden senior worden in het jaar dat zij de leeftijd van 17 jaar bereiken. Als zich geen nieuwe jeugdleden aanmelden, loopt het aantal van zeven jeugdteams in de komende seizoenen onvermijdelijk terug. Dit is dan ook de reden dat Kampenion de tijd rijp acht om naar buiten te treden. Want ook in tafeltennis geldt: ‘wie de jeugd heeft, heeft de toekomst!’

Tafeltennis is een mooie sport. Velen hebben ooit wel eens een balletje geslagen. Wellicht meegedaan aan het Scholierentoernooi, Jeugd in Beweging, in een bedrijfs- of sportkantine of op de camping of op een tafel in de buurt getafeltennist. Kampenion heeft niet de illusie dat sporters na dit bericht ineens van sport gaan switchen en voor het tafeltennis kiezen. Maar wellicht zijn er onder u die momenteel niets of weinig aan sport doen en overwegen om dat wel te gaan doen. En mogelijk zijn er ook ‘afhakers’ in andere sporten die te verleiden zijn om voor tafeltennis te kiezen. En wie weet hebben anderen een duwtje in de rug nodig!

Tafeltennis is een mooie sport. Je gelooft het misschien niet, maar tafeltennis is de snelste racketsport. Dat komt doordat je - in vergelijking met tennis, badminton en squash - de minste tijd hebt tussen twee eigen balcontacten. Natuurlijk bereikt niet iedere tafeltennisser het niveau om landelijk te spelen. Maar dat is ook niet het belangrijkste. Het mooie van een grote vereniging als Kampenion is dat zij een ieder op zijn of haar niveau kan laten spelen. Recreatieve en / of gezelligheidsspelers in bijvoorbeeld de 4e of 5e klasse en de getalenteerde, prestatiegerichte spelers in de hogere afdelingsklassen of op landelijk niveau.

Kampenion heeft diverse trainingsgroepen. Van maandag- t/m donderdagavond wordt dagelijks training gegeven door goede en gedreven trainers. Een ieder krijgt training op haar / zijn niveau. Nieuwe jeugdleden kunnen terecht op de woensdagavond vanaf 18.30 uur en nieuwe seniorenleden op de maandagavond vanaf 19.30 uur. Nieuwelingen mogen eerst een keer of 3 á 4 komen sfeer proeven voordat zij de vraag krijgen of zij al dan niet lid willen worden.

Heeft Kampenion je interesse gewekt? Je bent van harte welkom om eens tijdens een competitieavond of -middag binnen te lopen, op de vrijdagavond vanaf 20.00 en de zaterdagmiddag vanaf 14.00 uur. Wil je meer informatie over de vereniging Kampenion, de trainingsmogelijkheden en /of het spelen van competitie, neem dan contact op met:
• Ton Ringenier, tel.nr.: 06-12079419 / e-mail: tonringenier@hotmail.com voor jongeren (t/m 16 jr)
• Jan Ringenier, tel.nr.: 06-23780454 / e-mail: ringenierjan@hotmail.com voor senioren (vanaf 17 jr)

Wie weet mag Kampenion je binnenkort begroeten.…

Op de foto: een kijkje in de zaal van Kampenion

Afbeelding
Django Wagner zegt af voor Sail Kampen 2024 en wordt vervangen door Henk Dissel Algemeen 12 uur geleden
Ook bij regen houdt je het droog bij Sail Kampen 2024.
Enorme paraplus boven evenemententerrein houden bezoekers Sail Kampen 2024 droog Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Luchtbeelden tonen opbouw indrukwekkend evenemententerrein van Sail Kampen 2024 Algemeen 15 uur geleden
Afbeelding
Leg jij het gevoel van Sail Kampen 2024 vast op foto? Stuur je foto in en win. Algemeen 23 uur geleden
Afbeelding
Wie wil De Brug bezorgen in de binnenstad van Kampen? (En enkele andere wijken) Algemeen gisteren
Afbeelding
Verblijf Oekraïners in samenleving komt in nieuwe fase Algemeen gisteren
Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 28 mrt, 06:57
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 27 mrt, 23:23
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57