Afbeelding
pexels.com

'Mijn hart heeft geen haast'

· leestijd 2 minuten Algemeen

KAMPEN – Joris Vincken is musicus, schrijver, programmeur en inspirator. Gouden platen en hits brachten echter niet de levensrijkdom die hij zocht. Wel vond hij, na een diepe depressie, inzicht in zichzelf. Zondag 5 november spreekt hij over zijn leven en zijn levensfilosofie in de Lutherse kerk, op uitnodiging van Werkgroep De Rode Draad, onderdeel van 'De Verrekijkers', het samenwerkingsverband van Vrijzinnigen en Lutheranen in Kampen.

Vincken trok zich bijna tien jaar terug in een spirituele gemeenschap. Daar ontdekte hij hoezeer de weg naar binnen nog steeds weg was van zichzelf. Hij had niets meer dan prachtige illusies gevonden en voelde zich alleen en verloren. Joris raakte in een diepe depressie; tot de dag dat er niets meer veranderde. Sinds dat moment was er ook geen zoektocht meer. Wat hij werkelijk zocht, is wat hij altijd al is geweest. Sinds die dag heeft zijn hart geen haast meer. Zelf zegt hij erover: 'Er is niets mis met ons, al horen we doorlopend iets anders. Misschien denk je nog zoveel te moeten leren, te ontwikkelen en te moeten overwinnen. Nog zekerder, liefdevoller en krachtiger te kunnen worden. Dit boek prikt door die illusie heen. Geen haar zit op de verkeerde plek, geen gedachte is zonder reden. Je bent perfect, exact zoals je nu bent.'

Plaats van handeling: zondagmiddag 5 november 15.00 uur, Lutherse Kerk, Burgwal 85. De kosten bedragen 7,50 euro. Aanmelden kan via Rinus van Warven, info@rinusvanwarven.nl.

De Verrekijkers
‘De Verrekijkers’ is de naam voor het samenwerkingsverband tussen de Evangelisch Lutherse Gemeente (Kampen) en de Vereniging van Vrijzinnigen Kampen-Noordoostpolder. Deze samenwerking krijgt ieder jaar meer vorm en inhoud en komt tot uiting in ons gezamenlijke programma voor mensen met belangstelling voor verdieping. Muziek, beeldende kunst, meditatie, filosofie, boekbesprekingen, diverse lezingen en “de Bijbel in twee jaar”; genoeg te kiezen voor ieders interesse. Met als hoogtepunten dit jaar een TOP-2000 viering en de Passion – editie Kampen! Doel is om een ieder de gelegenheid te geven verdieping en verbreding te zoeken en te vinden op zijn/haar eigen wijze.


Vrijzinnigen
Vrijzinnigen hebben een open, kritische, tolerante en vrije houding naar de samenleving, haar ontstaan en de toekomst. Een houding waarin zij proberen betrokken en bewust te leven en te zoeken naar de persoonlijke beleving van de zin van het bestaan. Ze gaan het gesprek aan tussen jong en oud, binnen eigen kring en met buitenstaanders, tussen christenen en andersdenkenden. Vrijzinnigen zijn benieuwd en geïnteresseerd naar het levensverhaal van de ander, van u. Vrijzinnigen vertellen niemand hoe hij of zij moet geloven. Dogmatisch denken is taboe. Naast de Bijbel wordt rijkelijk gebruik gemaakt van filosofie, kunst, literatuur, muziek; eigenlijk van alle bronnen die inspiratie kunnen bieden. De menselijke ratio wordt net als bij het humanisme hoog aangeslagen. Vrijzinnigen zijn op zoek, naar zichzelf, naar de wereld, naar anderen en naar het goddelijke gevoel. De vragen die zij zich stellen zijn: “Wie ben ik? Wie zijn wij? Waar gaan we heen? Waar leven we voor?” Voor meer info: www.vrijzinnigkampen.nl.