Afbeelding

Zoektocht naar een betekenisvol leven

· leestijd 2 minuten Algemeen

KAMPEN – Hoe geef je betekenis aan je leven, aan je werk, aan je relaties? Om daarachter te komen, bespreekt Anneke van der Velde, voorganger van de Vereniging van Vrijzinnigen Kampen-Noordoostpolder dinsdagavond 7 november het boek 'Leegte achter de dingen'. Bij een eerdere avond waren er maar liefst vijftien toehoorders. Van der Velde hoopt dinsdag 7 november nog meer mensen te mogen begroeten. 'Tenslotte denken steeds meer mensen na over hoe zij hun eigen leven meer betekenis kunnen geven', aldus de voorganger.

In Leegte achter de dingen; mijn zoektocht naar een betekenisvol leven, vertelt Claartje Kruijff hoe zij, nadat ze jarenlang werkzaam was als consultant in de Londense City, zich realiseerde dat ze diepgang in haar bestaan miste. Ze besloot van de zoektocht naar de zin van het leven haar beroep te maken en theoloog te worden. Nu is ze predikant in de Dominicus Kerk in Amsterdam. In haar boek geeft zij een persoonlijk antwoord op belangrijke levensvragen. Naast 7 november vinden er nog bijeenkomsten plaats op dinsdag 23 januari en op dinsdag 6 maart.

Levensvragen
'We gaan op basis van dit boek op enkele avonden met elkaar in gesprek', zo vertelt Anneke van der Velde, die namens 'De Verrekijkers' dit boek onder de aandacht brengt. 'Claartje Kruijff neemt de lezer mee op haar zoektocht naar geluk, betekenis en, bovenal, naar een handleiding om te leven. Op een open en kwetsbare manier doet zij verslag van haar poging betekenis te vinden in het leven en laat ze je nadenken over wat je nu echt belangrijk vindt; in je relaties, in je werk en in het grotere geheel. Ook helpt ze je op weg in al die levensmomenten van vreugde en verdriet.'
Wie er dinsdag 7 november (en andere avonden) bij wil zijn, wordt gevraagd zo spoedig mogelijk Anneke een mail te sturen: veld5834@planet.nl, zodat zij de te bespreken passages tijdig kan toesturen. De avonden beginnen steeds om 20.00 uur en zullen rond 21.30 worden afgerond. Deelname kost 2,50 euro (inclusief koffie en thee).

Meer over De Verrekijkers
‘De Verrekijkers’ is de naam voor het samenwerkingsverband tussen de Evangelisch Lutherse Gemeente (Kampen) en de Vereniging van Vrijzinnigen Kampen-Noordoostpolder. Deze samenwerking krijgt ieder jaar meer vorm en inhoud en komt tot uiting in het gezamenlijke programma voor mensen met belangstelling voor verdieping. Muziek, beeldende kunst, meditatie, filosofie, boekbesprekingen, diverse lezingen en 'de Bijbel in twee jaar', met als hoogtepunten dit jaar een TOP-2000 viering en de 'Passion editie Kampen'. Doel is om een ieder de gelegenheid te geven verdieping en verbreding te zoeken en te vinden op zijn/haar eigen wijze.

Vrijzinnigen hebben een open, kritische, tolerante en vrije houding naar de samenleving, haar ontstaan en de toekomst. Een houding waarin zij proberen betrokken en bewust te leven en te zoeken naar de persoonlijke beleving van de zin van het bestaan. Ze gaan het gesprek aan tussen jong en oud, binnen eigen kring en met buitenstaanders, tussen christenen en andersdenkenden. Vrijzinnigen vertellen niemand hoe hij of zij moet geloven. Naast de Bijbel wordt rijkelijk gebruik gemaakt van filosofie, kunst, literatuur, muziek; eigenlijk van alle bronnen die inspiratie kunnen bieden. De menselijke ratio wordt net als bij het humanisme hoog aangeslagen. Vrijzinnigen zijn op zoek, naar zichzelf, naar de wereld, naar anderen en naar het goddelijke gevoel. De vragen die zij zich stellen zijn: “Wie ben ik? Wie zijn wij? Waar gaan we heen? Waar leven we voor?” Meer weten? Kijk op www.vrijzinnigkampen.nl.

Broederkerk
Regiobijeenkomst van stichting 'Kom over en help' Algemeen 10 uur geleden
Wethouder Richard Boddeus neemt de handtekeningen in ontvangst
Actiegroep Muziekpad bestendigt protest met honderden handtekeningen Algemeen 18 uur geleden
Een eigen moestuin; Alex oefende er in Kampen al mee, maar straks heeft hij een immense moestuin voor eigen biologische teelt (foto: Attest Communicatie)
Freelancer De Brug vertrekt naar Bulgarije (8): Natuurlijk wil ik ook een eigen moestuin Algemeen 27 mrt, 15:57
Andries Heidema
Provinciale Staten wil verder met Commissaris van de Koning Andries Heidema Algemeen 27 mrt, 15:41
Het pronkstuk van Hanneke Peters, aldus zoon en dochter Frank en Dorien Peters.
Hanneke Peters exposeert postuum in Margaretha (5 foto's) Algemeen 27 mrt, 11:22
Afbeelding
>>Video<< Beschilderde balklagen uit 17e eeuw ontdekt in rijksmonument Vloeddijk Algemeen 27 mrt, 11:05