Afbeelding

Al zou er maar één gegrepen worden op de Lofprijzingsavond

· leestijd 2 minuten Cultuur

Door Niek Teune

KAMPEN – Op zaterdag 11 november zal er een Lofprijzingsavond georganiseerd worden in het schoolgebouw van Ichthus College VIA. Wat begon als een individuele wens, belooft uit te groeien tot een avond waarop ruimte is voor lofprijzing en (samen)zang met Gospelkoor Higher Level en Julian Goedhart en band, maar ook zal er stilgestaan worden bij het thema ‘Van wie ben jij een slaaf?’. De stuurgroep heeft evangelist Kees Goedhart, die jarenlang in Zuid-Amerika gewerkt heeft, bereid gevonden om bij dit uitdagende thema stil te staan. De avond is gratis toegankelijk.

Voor Gerrit Kragt, lid van de stuurgroep, was het al jaren een wens om een lofprijzingsdienst te organiseren in de omgeving van Kampen. ‘’Toen ik in gesprek raakte met bandleider Julian Goedhart, is het in een stroomversnelling gekomen. We hebben gekeken naar de haalbaarheid en vervolgens is er gezocht naar een spreker en muzikale versterking. Julian Goedhart en band zullen op de Lofprijzingavond ook te horen zijn. Het is ontstaan uit een hartsverlangen, maar ook met de gedachte dat Kampen behoefte aan een dergelijke avond heeft. Het is ook een evenement voor mensen die meer van het christelijk geloof willen weten; al zou er maar één voor het eerst gegrepen worden’’, vertelt Kragt.

Dirigent Ria van Dijkhorst van Gospelkoor Higher Level erkent dat de behoefte er is. ‘’Het is een geweldig initiatief. Het is een hele leuke manier om samen te komen met verschillende kerkgangers, maar ook een mogelijkheid om onbekende mensen te ontmoeten.’’ Toen Van Dijkhorst benaderd werd door de stuurgroep, hoefde ze niet lang na te denken. ‘’De leden van Higher Level en ikzelf vinden het prachtig om met een grote groep mensen God groot te maken en de mensen enthousiast te maken. We willen een aantal eigen nummers ten gehore brengen, maar ook samen met de bezoekers zingen. Daar komen we voor: het moet een avond met lofprijzing en aanbidding worden.’’

De stuurgroep heeft ervoor gekozen om de avond in te delen in blokken van een kwartier. Zo wordt elk wat wils geboden. ‘’Julian Goedhart en band, en Higher Level zullen allebei twee blokken verzorgen’’, zegt lid van de stuurgroep Hilbert Steen Redeker. Evangelist Kees Goedhart zal ook een kwartier spreken over het thema ‘Van wie ben jij een slaaf?’. Het is een uitdagend thema.’’ Kragt vult aan: ‘’Goedhart kan een prikkelend thema als dit aan; hij kan met humor een boodschap overbrengen op jong en oud.

Op zaterdag 11 november ben je om 19.30 uur van harte welkom in het schoolgebouw van Ichthus College VIA, aan Flevoweg 68 te Kampen. ‘’De locatie is goed bereikbaar en laagdrempelig’’, zegt Ard Wolfsen. ‘’We kunnen zeker vijfhonderd personen ontvangen op deze avond, die bewust voor de (drukke) adventstijd gepland is.’’ De toegang is gratis, wel zal er gecollecteerd worden ter bestrijding van de onkosten. Na de tijd is er gelegenheid voor samenzijn, al dan niet met een kopje koffie of thee.

Afbeelding
'Napalmmeisje' Kim Phuc geeft lezing in de Bovenkerk: "Het meisje rent niet meer, ze vliegt" Algemeen 4 uur geleden
Edwin Burgman presenteert de programmering van het Full Color Festival 2024
Full Color Festival 2024 biedt weer een veelzijdig programma voor jong en oud Algemeen 13 uur geleden
Afbeelding
Voorzitter Go-Ahead Kampen over terugtrekking Jubbega: 'Kwalijk moment' Algemeen 13 uur geleden