Afbeelding

REQUIEM van MOZART

· leestijd 1 minuut Cultuur

Requiem van Mozart in de Burgwalkerk te Kampen

Op zaterdag 2 december zal het Requiem van Mozart worden uitgevoerd in de Burgwalkerk van Kampen. Sinds half september hebben de cursisten van de cursus 'Magnifiek Mozart zingen' dit Requiem op de lessenaars. Onder leiding van de ervaren ensemble-zangers Marjo van Someren en Bart Oenema leren zij de kneepjes van het vak 'ensemble-zingen', en worden zij uitgedaagd dit prachtige werk met elkaar te vertolken.

Het Requiem van Mozart is één van de meest geliefde en bekende koorwerken uit de literatuur. Niet voor niks: het is een contrast-rijk stuk, waarin Mozart alle facetten van zijn kunnen laat zien: hij biedt troost in het bekende Lacrimosa, dreigt en jaagt angst aan in het Dies Irae, laat ons even mijmeren op het Hostias om ons daarna in het Sanctus weer in hemelse sferen te brengen. Al met al: een dramatisch meesterwerk!

Voor deze gelegenheid heeft Bart Oenema een bewerking van de orkestratie gemaakt, die op 2 december voor het eerst zal klinken. Het is een kamermuziek-bewerking geworden, met als instrumentatie orgel - fluit - hobo - fagot - viool - cello.

De uitvoerenden zijn: vocale solisten o.l.v. Kees Jan de Koning: Joalien van den Houten - sopraan, Esther de Haan - alt, Roelof Polinder - tenor, Timo de Koning - bas, de instrumentale solisten: Sander van den Houten - orgel, Marjolein de Wit - fluit, Evelyn Heuvelmans - hobo, Ab Weegenaar - fagot, Cobi Borculo - viool, Gé Bartman - cello en de cursisten van de Cursus Magnifiek Mozart zingen o.l.v. Marjo van Someren

Zaterdag 2 december 19:00 uur in de Burgwalkerk in Kampen

Artist impression Erfgenamenstraat
Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
De roze entree in de dependance van SMK waarna men zich herboren voelt
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Afbeelding
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00