Deze editie van Raadspraat is geschreven door Richard Boddeus van de SP-fractie.
Deze editie van Raadspraat is geschreven door Richard Boddeus van de SP-fractie.

Raadspraat SP: Huishoudelijke hulp en Kievitstraat

· leestijd 1 minuut Politiek

Huishoudelijke hulp

Afgelopen maand dook het onderwerp huishoudelijke hulp weer op tijdens een vergadering. De door het college te verwachten winsten blijken toch niet zo haalbaar dan dat er gedacht werd. Juridisch gezien zaten en zitten er ook nog genoeg haken en ogen aan vast. Het onderwerp heeft drie jaar geleden voor de nodige ophef gezorgd tijdens de laatste raadsvergadering van het jaar in 2014. Misschien weet u het nog wel. We kregen toen, en nu nog steeds, geregeld reacties over het opzeggen van onze steun aan wethouder Gerlofsma. Er werd toen voorgesteld om aanzienlijk minder huishoudelijk hulp te bieden aan mensen die het nodig hadden. Als enige van de negen partijen stemden we toen tegen het voorstel van het college. Vorig jaar gaf de rechter ons al voor de volle 100% gelijk, dat wat het college toen voorstelde kon niet. Wij, vier raadsleden van de SP, tegenover alle andere 27 raadsleden trokken aan het langste eind. Waarom ik dit nog eens aanhaal? Voor eens en altijd moet duidelijk zijn dat wat we toen dachten en zeiden volledig is uitgekomen. Ook nu blijkt weer dat de praktijk weerbarstig kan zijn.

Kievitstraat

Wat zo langzamerhand een gebed zonder eind wordt is het gebrek aan actie op de hoek Kievitstraat – Haatlanderdijk. Zeven en een half jaar geleden werd er een voorstel in de raad behandeld waarin voorgesteld werd om de locatie op te knappen. De gemeente zou als bank fungeren voor een ontwikkelaar die zou de hoek succesvol gaan opknappen. De locatie die werd aangemerkt als de poort naar het industrieterrein zou er fantastisch uit gaan zien. Het mocht ook wat kosten, een half miljoen euro werd ervoor uitgetrokken. Vandaag de dag zien we nog steeds geen enkel resultaat. Volgens wethouder Veldhoen zitten we nu in de laatste fase van het papieren traject. Ondertussen is de hoek nog steeds een puinzooi. Er is al die tijd geen enkele ontwikkeling geweest die heeft geleid tot een mooier gebied. Allerhande argumenten hebben we als raad voorbij zien komen. De economie zat tegen, er was te weinig belangstelling voor de geplande projecten of ambtenaren waren onvoldoende in staat om het dossier op te pakken, al de tijd ging in de villa Bovenhavenstraat zitten. Dit soort antwoorden kregen we al die tijd op onze vragen. We zijn benieuwd of er voor de verkiezingen van volgend jaar maart nog enige actie wordt ondernomen. De omwonenden verdienen het!

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 11 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 12 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 13 uur geleden