John Zoetebier

Flevo Boys maatje te groot voor KHC

EMMELOORD – KHC heeft zaterdag niet kunnen stunten bij kampioenskandidaat Flevo Boys. De ploeg uit Emmeloord was simpelweg een maatje te groot en won verdiend met 2-0.

KHC kende een moeizame beginfase. Met moeite bleef de ploeg in deze fase op de been, ook door goed keeperswerk van Justin Bruins. Na een kwartier voetballen kwam KHC onder de druk uit en kreeg het ook enkele mogelijkheden. Aan de andere kant was Madih Doufikar, vorig seizoen nog actief bij Go-Ahead Kampen, slordig in de afwerking. Hij werd prima op de huid gezeten door Jarron de Lange.

In de 33ste minuut claimde KHC een strafschop. Na een voorzet van de snelle Romano Luhukay werd jongeling Mitchel Hooisma onderuit getrokken. Scheidsrechter Gert-Jan Beltman ontging dit spelmoment en liet doorspelen. Even later behoedde keeper Bruins KHC voor een achterstand. Met een uiterste krachtsinspanning wist hij redding te brengen op een pegel van Doufikar. In de 41e minuut had KHC vervolgens de score kunnen openen maar een inzet van Jeffrey de Nooijer was te zacht om het verlaten doel van Rosink te vinden. KHC bereikte zo ongeschonden de rust tegen het technisch betere Flevo Boys en de wedstrijd kon nog alle kanten op.

Na de thee weer een fanatiek aanvallende thuisploeg, die grote moeite had om een gat te slaan in de stugge verdediging van KHC. Toch bezweek KHC onder de druk. In de 64ste minuut kwam Flevo Boys op 1-0. Via een harde schuiver van grote afstand belandde de bal in de rechter benedenhoek. Even later redde Flevo Boys-doelman Rosink bekwaam op een vrije trap van KHC. Daarna probeerde KHC nog van alles. Durk van der Leest werd naar voren gestuurd maar het zat er niet in voor de Kamper formatie. In de slotfase liep Flevo Boys nog uit naar 2-0 via een goed genomen vrije trap van Doufikar.

Dinsdag speelt KHC op Sportpark De Venen de bekerwedstrijd tegen tweedeklasser Hulzense Boys. Het duel begint om 20.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Weghorst.