Deltasteur speelt gelijk tegen De Reest

KAMPEN – De waterpoloërs van Deltasteur hebben zaterdag in eigen huis een punt gepakt. De wedstrijd tegen De Reest eindigde in 7-7.

In het begin van de wedstrijd lag het initiatief bij Deltasteur. Aanvallend wist de thuisploeg de beste kansen te creëren en in de defensie werd er weinig ruimte weggegeven. Deltasteur had echter een benutte strafworp van Erik van Dijk nodig om op voorsprong te komen. Dit was het begin van een succesvolle eerste periode van de Kamper waterpoloërs. Via doelpunten van, opnieuw, Van Dijk, Dico Eenkhoorn en Thijs Fikkert liep Deltasteur weg naar 4-0.

In de rust tussen de eerste en tweede periode hamerde Deltasteur-coach Anouk Spoolder erop dat het een goed begin was, maar dat de wedstrijd nog niet gewonnen was. Hier was geen woord teveel aan gezegd. In vier minuten wist de Reest de achterstand weg te poetsen en terug te komen tot 4-4. Hierna ging de Meppeler storm echter weer liggen, Deltasteur slaagde er echter ook niet in om weer op voorsprong te komen.

Dat lukte de thuisploeg wel in de derde periode. Erwin Rotman rondde een overtalsituatie af. De Reest toonde echter veerkracht en wist wederom de stand gelijk te trekken. Deltasteur leek vastbesloten de punten toch in eigen huis te houden. Chris Bos zorgde er met twee treffers voor dat er na drie perioden een 7-5 stand op het scorebord stond.

In de vierde periode kwam Deltasteur in zwaar weer terecht. In zes minuten kreeg Deltasteur vijf uitsluitingen en een strafworp tegen, bij de Reest bleef de teller in beide categorieën op nul staan. Met nog een minuut op de klok stond het 7-7 en was de strijd helemaal open. Beide teams kregen nog kansen en zeven seconden voor tijd leken de punten toch in Kampen te blijven. Het winnende doelpunt werd echter teruggedraaid. Volgens de leidsman reageerde de keeper van de Reest niet op het schot, omdat deze in een fluitsignaal plaatsvond. De man-meer-situatie die volgde wist Deltasteur niet af te ronden en dus deelden beide teams de punten.