Afbeelding

Wit-Blauw heeft de weg omhoog gevonden

Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Na een moeizame periode zijn de korfballers van Wit-Blauw/Green Organics op de weg terug. Zaterdag boekte de Kamper formatie de tweede achtereenvolgende zege in de zaal. Thuis werd Hoogkerk met 34-21 verslagen.

Wit-Blauw begon sterk aan het nieuwe korfbalseizoen, maar kwam vervolgens in een wak terecht in de veldcompetitie. Van der Slot heeft hier geen eenduidige verklaring voor. “Het heeft deels te maken met personele wisselingen en met de mindere vorm van bepaalde spelers. We hebben een ploeg die gemakkelijk scoort, maar dan moet het wel meezitten. We hebben een hoop mooi weer-korfballers en we zijn wat betreft het weer in de laatste weken van de veldcompetitie niet verwend.

Nadat de openingswedstrijd in de zaal ruim werd verloren, won Wit-Blauw zaterdag voor de tweede keer op rij. “Tegen OWK was het een fysieke wedstrijd. Afgelopen zaterdag ging het tegen Hoogkerk veel beter. We hebben de tegenstander overklast."

Toch laat trainer Vincent van der Slot zich geen zand in de ogen gooien. Komende zaterdag speelt Wit-Blauw de uitwedstrijd bij het stugge Mid-Fryslan. “Als we die wedstrijden winnen, hebben we echt een stap gemaakt.”