Afbeelding
pixabay

SG Pieter Zandt doet mee aan NK Debatteren voor Scholieren

Algemeen

KAMPEN – Leerlingen van scholengemeenschap Pieter Zandt doen mee aan het NK Debatteren voor Scholieren. De deelnemers aan dit toernooi gaan met elkaar in debat over actuele en uitdagende maatschappelijke thema’s, waaronder immigratie, palmolie en of alcoholreclame verboden zou moeten worden. Er nemen 124 vo-scholen deel.

Het kampioenschap wordt al sinds 1998 georganiseerd door het Nederlands Debat Instituut en is volgens de organisatie in die twintig jaar enorm gegroeid. Het NK Debatteren voor Scholieren is mogelijk door steun van het ministerie Economische Zaken, Buitenlandse Zaken, Universiteit Utrecht, het Gymnasium Camphusianum in Gorinchem en het Mendelcollege in Haarlem. Het Mendelcollege is dit jaar gastlocatie.

Stellingen
De scholieren bereiden de debatstellingen vooraf voor, maar horen pas vlak voor het debat of zij voor- of tegenstander moeten zijn. Ook volgt er ter plekke een improvisatiestelling om de scholieren nog meer uit te dagen. Voorzitter Roderik van Grieken: “Daardoor is er ruimte voor actuele onderwerpen zoals de onafhankelijkheid van Catalonië, de Sleepwet en #metoo. Kortom: deze jongeren gaan moeilijke thema’s zeker niet uit de weg.’’