Afbeelding
Tennekes

3 Bruggen Ultra krijgt steeds meer naam

· leestijd 1 minuut Sport

(door Gerard Meijeringh)

KAMPEN – Bastiaan Winkelaar en Erik Kuijer hielden afgelopen zaterdag, in samenwerking met KHC, de derde editie van de 3 Bruggen Ultra. Een loop voor echte ultralopers die hun hand niet omdraaien voor lange afstanden. De derde editie had een speciaal tintje. Naast de gebruikelijke 65 kilometer konden deelnemers ook kiezen voor 130 kilometer (twee ronden van 65 kilometer).

130 kilometer achter elkaar rennen. Het is bijna niet voor te stellen. Toch gingen zaterdag acht ultralopers de uitdaging aan. “Twee zijn er uiteindelijk gefinisht”, vertelt Winkelaar. De Belg Chris Dhooge volbracht de enorme afstand in 13 uur, 20 minuten en 36 seconden. Winnaar was Tomas Prysmantas uit Swifterbant die oorspronkelijk uit Litouwen komt. Hij liep een tijd van 12.18.45.

Ook dit keer waren de Ketelbrug, Rampolbrug en Molenbrug echte scherprechters. Daar kwamen de eentonige lange stukken nog bij. Voor het eerst konden deelnemers kiezen voor 130 kilometer. “Maar we willen dit wel speciaal houden. Daarom bieden we dit om de drie jaar aan. De 65 kilometer blijft onze hoofdafstand.”

Op deze afstand was Menno van Bruggen uit Veenendaal ook dit keer de sterkste in 4.54.14. Vorig jaar liep hij op deze afstand een parcoursrecord. Mark van Hoorn uit Amersfoort eindigde als tweede (5.06.56). Plek drie was voor Peter Ligthart uit Hasselt. Dit keer trok het evenement 87 deelnemers. 66 ultralopers haalden de finish. “Het is een heel zwaar parcours. Het weer zat wel mee. Deelnemers genoten onderweg van een prachtige nacht. Maar rond 13.00 uur kwam er regen en onweer. Toen zijn sommige lopers koud geworden en hebben we enkele atleten van het parcours moeten halen.” De 3 Bruggen Ultra zat met het aantal deelnemers in de plus ten opzichte van vorig jaar. “Je ziet veel dezelfde gezichten. Dat geeft een goed gevoel. We mikken op een bijzondere groep, maar wel een hele speciale. Alles gaat heel gemoedelijk.”

Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht Algemeen 9 uur geleden
Bernard van den Belt en Esther Dekker verwelkomen de leescoördinatoren van Bibliotheek op school
Feest bij bibliotheek èn basisscholen met tien jaar 'Bibliotheek op school' Algemeen 10 uur geleden
Afbeelding
Gemeentelijk optreden bij ontrechting en rechtsherstel Joodse inwoners onderzocht (5 foto's) 5 foto's instagram 11 uur geleden