Go-Ahead vliegt uit de beker tegen WHC

KAMPEN – Go-Ahead Kampen is er niet in geslaagd om de derde ronde van de districtsbeker te bereiken. Op Sportpark Middenwetering won WHC dinsdagavond verdiend met 1-2.

WHC begon fanatiek aan de wedstrijd en creëerde in de 3e minuut de eerste grote kans. Tom Bruintjes zat even mis, waarna Camiel Fidom rakelings naast schoot. Twee minuten later was Go-Ahead voor het eerst dreigend. Met een lange bal werd Roy Visscher weggestuurd. Zijn schot werd echter geblokt.

WHC bleef de betere ploeg en kwam in de 13e minuut verdiend op voorsprong. Fidom kopte raak uit een vrije trap. Daarna ging WHC door en bleef het gevaarlijk. In de 17e minuut schoot Fidom net naast. Twee minuten vloog een schot van Jelle Post net over de lat. In de 25ste minuut werd een afstandsschot van Carlos Lopes Macedo naast getikt door Go-Ahead-keeper Niek Bongers.

In het laatste kwartier voor rust kwam Go-Ahead er beter in, maar echte kansen leverde dit niet op.

Na rust kwam Go-Ahead goed uit de startblokken. Uit een corner werd de bal net naast gewerkt. Go-Ahead ging op jacht naar de gelijkmaker en WHC liep te ver achteruit. Toch had Go-Ahead moeite om echt gevaarlijk te worden. Alleen Bruintjes wist de goalie aan het werk te zetten.

In de 63ste minuut leek WHC het duel te beslissen. De geheel vrijstaande Fidom werd uitstekend bediend, maar had alle tijd om de bal binnen te werken. WHC verzuimde daarna om het duel in het slot te gooien. In de 72ste minuut hield Bongers Go-Ahead in de race door een penalty te stoppen van Jasper van der Stouwe. WHC weigerde de trekker over te halen.

Daardoor kon Go-Ahead toch nog terugkomen. In de 90ste minuut werd een voorzet door iedereen gemist. De vrijstaande Nick Hendriks tikte binnen bij de tweede paal. De treffer viel echter te laat om WHC nog te kunnen verontrusten.

Go-Ahead-trainer Stephan Rahantoknam vond dat zijn ploeg de tegengoals te gemakkelijk had weggegeven. Hij erkende dat hij rekening had gehouden met komende zaterdag. Dan staat de belangrijke wedstrijd tegen Vroomshoopse Boys op het programma. Go-Ahead moet dan eigenlijk winnen om de weg omhoog te vinden. “Komende zaterdag had wel prioriteit. Arjan Wiegers had last van kleine pijntjes. Daarom heb ik hem rust gegeven. Ook Leroy Knol en Kevin Coenraad heb ik daarom niet laten spelen.”

Voor Go-Ahead breekt nu een belangrijke fase aan. De ploeg speelt achtereenvolgens nog tegen Vroomshoopse Boys, Flevo Boys en asv Dronten, voordat de winterstop aanbreekt. Go-Ahead zal punten moeten pakken om weg te geraken uit de degradatiezone. “Wat ik wil zien is dat ze er voor vechten. Dat hebben ze vandaag tegen WHC gedaan.”

Informatiemoment nieuwbouwappartementen Erfgenamenstraat Algemeen Ingezonden 24 apr, 13:15
Vrouwenkracht geëtaleerd via het moederschap bij Stedelijk Museum Kampen Algemeen 24 apr, 11:11
Column Ondernemen in Kampen: Worden we binnenkort allemaal honderd? Algemeen 24 apr, 08:00